Ankaralılar Vakfı'ndan Geleneksel 'ankara Kına Gecesi' Etkinliği

Ankaralılar Vakfı'ndan Geleneksel 'ankara Kına Gecesi' Etkinliği

Ankaralılar ve Ankara Tanıtma Vakfı'nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği 'Ankara Kına Gecesi'nde İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker, gelinlerin temsili kaynanası oldu.

Ankaralılar ve Ankara Tanıtma Vakfı tarafından her yıl organize edilen ve geleneksel hale gelen 'Ankara Kına Gecesi', Behzat Restaurant'ta düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi.

Ankara usulü ikramlar konuklara servis edilirken, bindallı giyen kadınlar ve seymen gösterileri de kına gecesinde yer aldı. Eski Sağlık Bakanı ve Ankaralılar Derneği Başkanı Halil Şıvgın, yaptığı konuşmada, Ankara'nın geçmişte yurtdışına ürün satan tek yer olduğunu belirterek, farklı alanlarda ticaret yapıldığına işaret etti

Daha sonra, Hacettepe Üniversitesi'nde okul öncesi öğretmenliği okuyan 22 yaşındaki Asena Yakar ile Hacettepe Üniversitesi'nde Almanca bölümünde okuyan 23 yaşındaki Ayşe Kel'in kına gecesi yapıldı. Gelinlerin kınasını, temsili kaynana İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker yaktı. Gelin adayları, sonrasında Ankara usulü oyun havalarıyla oynayarak mutluluklarını sergiledi

'Ankara Kına Gecesi' etkinliği, depremzede, Gazi Yetiştirme Yurdu ve Keçiören Güçsüzler Yurdu'ndan tavsiye üzerine ihtiyaç sahibi genç kızlara geleneklere uygun şekilde 1997'den bu yana Ankaralılar ve Ankara Tanıtma Vakfı tarafından her yıl düzenleniyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile