ANKESOB Başkanı Yiğiner Açıklaması

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner, Kızılay'da zaman zaman yaşanan eylemler nedeniyle bölgedeki esnafın mağdur olduğunu belirterek, ''Eylemler nedeniyle vatandaşlarımız bu bölgeye alışverişe gidemediği gibi işyerleri eylemcilerden ciddi zararlar görüyor'' dedi.

ANKESOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Yiğiner, ticari ve sosyal hayatın yoğun yaşandığı Kızılay'ın Ankara'nın merkezinde yer aldığını ifade ederek, bölgenin aynı zamanda protesto, gösteri ve eylemlerin de merkezi durumuna geldiğini kaydetti.

Bölgede sık sık eylemler düzenlendiğini dile getiren Yiğiner, bu eylemlerin bazılarında çok yoğun kargaşa ve şiddet yaşandığını belirtti.

Kızılay esnafının söz konusu şiddet ortamı nedeniyle mağdur olduğunu ifade eden Yiğiner, ''Eylemler nedeniyle vatandaşlarımız bu bölgeye alışverişe gidemediği gibi işyerleri eylemcilerden ciddi zararlar görüyor. İşyeri sahipleri yılda bir kaç defa camlarını, camekanlarını yenilemek zorunda kalıyorlar. Evine ekmek götürmekten başka bir derdi olmayan esnaf ve sanatkarımızın bu şekilde mağdur edilmesini tasvip etmek mümkün değil'' değerlendirmesinde bulundu.

Çeşitli nedenlerle sesini duyurmak isteyen kişi ve kuruluşların, yasal çerçeve içerisinde eylem yapmalarının en doğal ve demokratik hakları olduğuna işaret eden Yiğiner, buna karşın eylemlerin vatandaşa ve esnafa zarar vermesi halinde hiçbir anlam taşımadığını kaydetti.

Yiğiner, daha fazla olumsuzluğun yaşanmaması, esnafın zarar görmemesi için bu tür protesto gösterileri ve eylemlerin Kızılay, Sıhhiye gibi şehir merkezlerinin dışında belirlenen alanlarda yapılmasının daha doğru olacağını ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile