Anketlere Göre Tedbirler Aliniyor

Anketlere Göre Tedbirler Aliniyor

Malatya Inönü Üniversitesi 26 Eylül’de yeni egitim ve ögretim dönemine basladi. Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay, düzenli olarak anketlerin yapildigini ve bu anketlerin degerlendirilerek sonuçlarinin Inönü Üniversitesi web sitesinde yayinlanarak memnuniyete göre tedbirler alindigini söyledi.

Rektör Kizilay, yeni dönemle ilgili Iletisim Fakültesi ögrencilerine konustu.

Kizilay, 2022-2023 egitim ögretim yiliyla ilgili degerlendirmede bulunarak yeni dönemin daha aktif ve canli faaliyetlerle sürdürülecegini söyledi.

Kizilay, egitim sürecinin geçen iki yilda hibrit, pandemi ve uzaktan egitim gibi zorlu dönemlerden geçtigini, 2021-2022 egitim ve ögretim döneminden itibaren de yüz yüze egitime geçildigini ve yeni bir dönemin basladigini belirtti.

2022-2023 egitim ve ögretim yilinin daha aktif ve canli faaliyetlerle sürdürüleceginin altini çizen Kizilay, “Üniversitemiz 2022-2023 egitim ögretim döneminde, kültür, sanat, spor ve sosyal faaliyetlerine çok canli olarak kampüste basladi.

Eylül ayinda bunun bir kismini yaptik ama henüz daha ögrencilerimiz gelmemisti. Ekim’den itibaren dersler yine yüz yüze ve bütün birimlerimizde aktif olarak devam edecek. Yer yer dijital egitimin bütün imkanlarini da derslerde kullanacagiz. 2022-2023 döneminde canli bir kampüs hayatini, güçlü, etkili bir kültür, sosyal, sportif, sanatsal faaliyet dönemi olarak, üniversitemizde gerçeklestirecegiz. Yine mevsimin uygun oldugu zaman dilimlerinde farkli faaliyetler yapilacak. Ögrenci topluluklari üniversitemizde çok canli ve aktifti. Faaliyetler 2020’de büyük oranda aksamisti. 2021’de ögrenci topluluklari kismen faaliyet yapmisti. 2022-2023 döneminde faaliyetler çok canli, çok aktif olarak yürüyecek” ifadelerini kullandi.

“Kurumsal Akreditasyon Belgesi taçlandirdi”

Inönü Üniversitesi’nin 2022’de Yüksekögretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafindan Kurumsal Akreditasyon Belgesi almasini degerlendiren Kizilay, “Kurumsal Akreditasyon Belgesi, üniversitenin egitimde, yönetim ve organizasyonda, bilimsel isleyiste, topluma hizmet alanlarinda belirli standartlarin üstünde bir seviyede oldugunu gösteriyor. Bunun degerlendirilme ve veriye dayali sonucu üniversitemizin artik kurumsal akreditasyon standartlarinin üstünde bir egitim ve hizmet, bilimsel çalisma ortaya koydugunu gösterip ispatlamis oldu. Bu belge bunun bir kaniti. Bu da tabii güzel çalismalarin, kalite ve akreditasyon çalismalarinin taçlanmis bir sonucu oldu. Altin son halka olmus oldu” seklinde konustu.

Akreditasyonun bundan sonraki süreciyle ilgili bilgi veren Kizilay “Bundan sonraki süreçte artik diploma veren bütün programlarimizin egitimde program akreditasyonuna yönelik bir çalismayi, bizim için planladigimiz çalismayi devam ettirmekte ve artik kurumsal akreditasyonu her yil daha da öteye götürecegiz. Üniversitemizin egitimle ilgili birimlerinde akreditasyonun bütün kurallarinin tam olarak uygulanip uygulanmadiginin her asamasini takip etmis olacagiz” dedi.

Inönü Üniversitesinin patent sampiyonu üniversiteler arasinda olmasinin önemli bir gelisme oldugunu ve birçok çalismalarinin olduguna deginen Kizilay,

“Bu çok önemli bir gelisme. PatentEffect adli kurum patent alan üniversiteleri siraladi. Bu degerlendirmeyle üniversitemizin yaptigi teknolojik yenilik ve gelismelerle ilgili aldigi patentlerin Türkiye’de aslinda bizi önemli bir noktaya tasidigini gördük. Bu konuda çalismalarimiz devam ediyor. Çok sayida arastirma gelistirme çalismamiz, patentle sonuçlandirmak üzere patent basvurusu yapan hocalarimiz var. Bunlarin sonuçlarini bir taraftan bekliyoruz, bir taraftan yeni çalismalara hem destek veriyoruz, hem tesvik ediyoruz. Ben 2022-2023 yilinin bu konuda ülkemizde bizi daha çok öne çikaracagina inaniyorum” seklinde konustu.

Inönü Üniversitesi Kalite Koordinatörlügü tarafindan personel, ögrenci ve paydaslara yönelik yapilan memnuniyet anketleri ile ilgili açiklamalarda bulunan Kizilay, düzenli olarak anketlerin yapildigini ve bu anketlerin degerlendirilerek sonuçlarinin Inönü Üniversitesi web sitesinde yayinlanarak memnuniyete göre tedbirler alindigini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile