Anlayan'dan Batı'ya 'Demokrasi' Eleştirisi

Anlayan'dan Batı'ya 'Demokrasi' Eleştirisi

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, “Sürekli bize demokrasi ve insan hakları nutku atanların, insan hakları ve demokrasinin sadece kendileri için işlediğini, bize gelince hepsinin çok af edersiniz fasa fiso olduğunu bir kez daha anladık” dedi.

Demokrasi nöbetinin 26.gecesinde konuşma yapan Başkan Anlayan, olağanüstü bir gelişme olmadığı takdirde sonun bir önceki nöbeti tutuklarını belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘inşallah Çarşamba günü sonlandıracağız’ dedi.

Yeni bir gelişme olmazsa yarın akşam da bu meydandayız inşallah. 15 Temmuz’dan bugüne kadar Türkiye’nin her bir tarafından her bir şehrinde her bir meydanında bütün vatandaşlarımız aynı duyguyla aynı düşünceyle meydanları dolduruyor. Bunun tek sebebi hepimizin gördüğü ve yaşadığı bu ihanet. İhanet gecesi bu meydanlardaki bu kalabalıklarla da inşallah tarih boyunca unutulmayacak, unutmamamız gerekiyor ve unutturmamamız gerekiyor. Çocuklarımıza, torunlarımıza, bizlerden sonraki nesillere bu ruhun devam edebilmesi için bu işin hakikatinin her daim anlatılması ve unutulmaması gerekiyor. Milletimizin devletimizin bekası için, bayrağımızın düşmemesi, ezanımızın dinmemesi için unutulmaması gerekiyor. 15 Temmuz gecesi gerçekten tarihinde ibretlik bir an olarak yerini aldı. Vatan sevgisi, millet sevgisi ne demek olduğunu bu millet tüm cihana bir defa daha gösterdi ve o hainliğin de nereye kadar varabileceğini o hainler gösterdi. Buradan herkesin çıkartması gereken çok büyük dersler var. Tabi bunun için hayatını feda eden canı pahasına mücadele eden askerlerimiz polislerimiz vatandaşlarımız var. Şehit olanlar var, yaralananlar var bir defa daha buradan şahsım adına ve bütün hemşehrilerim adına tüm yaralılara şifalar diliyorum hayatını kaybeden bütün hemşehrilerimize dostlarımıza kardeşlerimize sivil asker polis hepsinin Rabbim şehadetlerini makbul eylesin” diye konuştu.

Bu olaydan çıkarılması gereken çok büyük derslerin olduğunu ifade eden Başkan Anlayan, “Her birimizin çıkarması gereken çok büyük dersler var, hiç o yana bu yana eğmeden bükmeden. Bütün kurumlarımızın çıkarması gereken çok büyük dersler var. Hükümetimizin, siyasi partilerimizin tamamının çıkartması gereken dersler var. Ben inanıyorum ki devlet adına millet adına her birimiz en yukarıdan en aşağıya bu dersi çıkartıyoruz. Tabi buradan bütün dünyanın da çıkartması gereken dersler var. Sürekli bize demokrasi nutku atanlar, sürekli bize insan hakları nutku atanların insan hakları ve demokrasinin sadece kendilerini işlediğini, bize gelince hepsinin çok af edersiniz fasa fiso olduğunu bir kez daha anladık. Bir tane daha dostumuz olmadığını anladık. Bir defa daha dünyada ancak Allah için birbirini sevenlerin kardeş olduğunu anladık. İnşallah her şeyi unutalım ama bunu unutmayalım ancak Allah için birbirini sevenler kardeştir, biz Allah için birbirimizi sevdik. Biz Allah için bu memleketimizi, bu bayrağımızı bu milletimizi, devletimizi sevdik. O sebeple tek yumruk olduk, bir defa daha tek millet olduk. Asıl olan vatansa gerisi teferruattır dedik. Siyasi görüşü ne olursa olsun tek yumruk olduk. Rabbim bu beraberliğimizi bozmasın ve daim eylesin. Hiçbir fitne de inşallah bunu çatlatmasın” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile