Anne-Kiz Üniversitede

Anne-Kiz Üniversitede

Amasya’nin Merzifon ilçesinde 30 yil aradan sonra sinava girip kazandigi üniversitenin yolunu tutan Hanife Ernil, 22 yasindaki otizmli kiziyla birlikte derslere giriyor. Azmiyle örnek olan anne, üniversite yönetiminden aldigi özel izin sayesinde yanindan ayirmadigi kizi ile birlikte egitim almanin mutlulugunu yasiyor.



Üniversite sinavini kazanarak herkesi sasirtti

1993 yilinda liseden mezun olduktan sonra evlenip otizmli dogan kizini büyüten Ernil, evladinin özel egitimine ilkokuldan liseye kadar destek vermesinin ardindan yarim biraktigi üniversite okuma hayalini gerçeklestirmek için geçen yil Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) girdi. Amasya Üniversitesi Merzifon Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) Iktisat Bölümü’nü kazanarak herkesi sasirtti.

Üniversite yönetimi özel izin verdi

Kiziyla birlikte fakültenin yolunu tutan anne, biricik evladinin durumunu yöneticilerle paylasti. Üniversite yönetiminin özel izniyle kizi Hande ile ayni sirada egitim gören 47 yasindaki Ernil, 30 yil erteledigi üniversite egitimine baslamanin mutlulugunu yasadigini söyledi.



“Kizimi yalniz birakamazdim”

Kizinin da 4 aydir sosyallesme firsati buldugunu dile getiren Ernil, “Anne, kiz üniversitedeyiz. Kizimi yalniz birakamazdim. Derslerim de gayet iyi. Bu kadar yapabilecegimi düsünmemistim. Çünkü uzun yillar ara vermistim. Isteyince oluyor. Kizimla birlikte üniversiteye gelmekten çok mutluyum” dedi.



“Hayallerimin ardindan gidiyorum”

Egitim için hayal kuranlara seslenen azimli anne, “Hayallerinin pesinden gitsinler. Ben hayallerimin ardindan gidiyorum. Adim adim ilerliyorum. Insallah mezun olurum. Mezun olduktan sonra da egitim hayatimi sürdürmek isterim. Ancak kizimin durumunu da degerlendirecegim. Çünkü öncelikli odak noktam o” diye konustu.



“Çok fedakar bir anne”

Kampüste el ele dolasan anne ve kizina fakültenin kapilarini açmaktan memnuniyet duyduklarini anlatan Merzifon IIBF Dekani Prof. Dr. Kemal Aydin ise, “Hanife hanim çok fedakar bir anne. Kiziyla bütünlesmis iki arkadas gibiler” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile