Anneler Günü'ne Özel Kurulan Pazarda Hem Satis Yaptilar Hem Eglendiler

Anneler Günü'ne Özel Kurulan Pazarda Hem Satis Yaptilar Hem Eglendiler

Samsun’un Atakum ilçesinde ’Anneler Günü’ne özel kurulan pazarda kadinlar hem el emegi göz nuru ürünlerini satisa çikardi hem de eglendi.

Atakum Belediyesi, CHP Atakum Kadin Kollari ve Atakum Kent Konseyi Kadin Kollari is birligi ile Down Kafe’de Anneler Günü etkinligi düzenlendi.

El emegi takilarin, kiyafetlerin, yeme-içme ürünlerinin, ahsap ürünlerin görücüye çiktigi pazarin açilis töreni yapildi.

Törende konusan Atakum Belediye Baskan Vekili Halil Taskin, "Emek karsiligini aldikça, yaptikça güzellesiyor. Sizler hepinizi birer mücevhersiniz. Üretken olmak, üreten kadinlarin yaninda olmak en büyük amacimizdir. Baskanimizin en büyük amaçlarindan bir tanesi Üreten Kadin Projesi’ni faaliyete geçirmektir. Sizlere bu konuda en büyük desteklerini yapacagini biliyoruz. Hepinizi Anneler Günü kutlu olsun” dedi.



CHP Atakum Ilçe Kadin Kollari Baskani Emine Kandemir, "Burasi Anneler Günü’ne özel yapilan bir etkinliktir. Annelerimizin evlerinde yaptigi el islerini, becerilerini burada sergileyip hem kazanç saglamak hem de birada olmak adina yapilan bir etkinliktir" diye konustu.

Atakum Kent Konseyi Kadin Meclisi’nden Sevtap Gökduman, "Atakum’a Kadin Eli ile Bahar Geldi’ sloganiyla yola çiktik. Daha önce bizim Kadin El Emegi Platformumuz vardi. 160 kadinin olusturdugu bir platformumuz var. Uzun zamandir etkinlik talep ediyorlardi. Anneler Günü’nü de vesile olarak böyle bir etkinlik düzenledik. Burada ürünlerin tamami kadinlari kendi el emekleridir. Gözlemeden tas boyamaya kadar birçok ürün var" seklinde konustu.

Etkinligin yapilmasinda katkisi olan Fatma Dönmez, "Bu etkinligi amaci Anneler Günü’nü kutlamak, kadinlari bir araya getirmek ve el emegi yapan kadinlarimiza satis imkani sunmaktir. Bunu ilerde daha kalici hale getirmeyi düsünüyoruz" ifadelerini kullandi.

Kadinlar etkinlikte horon oynayarak eglendi. Pazar, 4 gün boyunca açik kalacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile