Anneler Günü Öncesi Gül Fiyatlari Dibi Gördü Açiklamasi Tanesi 3 Lira

Anneler Günü Öncesi Gül Fiyatlari Dibi Gördü Açiklamasi Tanesi 3 Lira

Adana’da gül üreticilerinde Anneler Günü öncesi hasat yogunlugu yasanirken dalindan 3 liraya satilan gül, çiçekçilerde ve internette 20 ile 40 TL arasinda alici buluyor.

Anneler Günü’ne sayili günler kala çiçekçiler satis potansiyelinin büyük oldugu gün için hazirliklarini yapiyor. Adana’nin Yüregir ilçesindeki gül seralarinda ise hasat yogunlugu yasaniyor.

Yurt içindeki siparislere yetismeye çalisan çiçekçiler, talebin yogunlugundan dolayi oldukça memnun olurken fiyatlar ise sicaklar nedeniyle adeta dibi gördü.

Hava sicakliginin son günlerde 35-40 dereceye ulastigi Adana’da seradaki güller tamamen olgunlasti ve hasada hazir hale geldi. Dönüme 7-8 bin adet gül verimi alinirken serada dalinda 3 liraya satilan gül, kentteki çiçekçilerde tanesi 20-30 TL, internette ise 40-50 TL arasinda satiliyor.

“Subat ayinda 20-30 liraydi”

Gül üreticisi Ogün Sever Okur, seradaki fiyatlarin düstügüne dikkat çekerek, “Anneler Günü için güller Adana’dan gidecek. Güller çok kaliteli ancak fiyatlar bizleri üzdü. Yine de sorun degil, Anneler Günü’nde anneler gülsün yeter. Fiyatlar su anda 3 lira. Subat ayinda bu fiyatlar 20-30 liraya kadar yükselmisti” ifadelerini kullandi.

“Çok fazla gül stoku oldu”

Talep azligi ve hava sicakliginin artmasiyla fiyatlarin geriledigine dikkat çeken Okur, “Hava sicakliginin birden artmasiyla çok fazla gül stoku oldu. Güller su anda serada tanesi 3 lira olarak satilacak fakat çiçekçilerde ne kadar fiyata satilacak bilmiyoruz” dedi.



“Fiyatlar umdugumuzun altinda kaldi”

Gül üreticisi Kenan Karahasan ise verimin iyi oldugunu vurgulayarak, “Bu 3 liralik fiyat umdugumuzun çok altinda kaldi. Biz 20-25 lira beklerken 3 liraya kadar geriledi fiyatlar. Ancak yapacak bir sey yok. Anneler Günü’nde herkes annesine gül alsin” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile