Annesi Maganda Kursunuyla Ölen Hukuk Fakültesi Ögrencisi Burak Açiklamasi 'Annem Cübbe Giydigimi Göremeyecek'

Annesi Maganda Kursunuyla Ölen Hukuk Fakültesi Ögrencisi Burak Açiklamasi 'Annem Cübbe Giydigimi Göremeyecek'

Adana’da annesi maganda kursunuyla hayatini kaybeden hukuk fakültesi ögrencisi Burak, "Annem, benim hep savci olmami isterdi. Cübbeyi giymemi annem göremeyecek ve bu gerçekten çok büyük bir bosluk. Adalete güveniyorum umarim yerini bulur" dedi.

Olay, geçen Cumartesi saat 09.00 siralarinda merkez Seyhan ilçesi Mücahitler Caddesi’nde meydana geldi. 43 yasindaki Hayriye Derin, otomobiliyle 12 yasindaki oglu Talha’yi yabanci dil kursuna biraktiktan sonra yanindaki diger oglu 7 yasindaki Kayra ile evine dönmek için yola çikti.

Maganda kursunu ensesine isabet etti

Derin, caddeden geçtigi sirada motosikletli 2 süpheli, husumetli olduklari kisinin oto lastik tamiri yapilan is yerine tabancali saldiri düzenledi.

Tabancadan çikan kursunlardan biri 01 ANK 092 plakali otomobiliyle yolda giden Hayriye Derin’in ensesine isabet etti. Oglu Kayra’nin gözleri önünde vurulan Derin, bilinci kapaninca karsi seritten gelen yolcu minibüsüne çarpti. Saldirganlar ise motosikletle kaçti.

Çevredekilerin ihbariyla olay yerine polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Ilk müdahalesi yapilan Derin, ambulansla hastaneye kaldirildi. Saglik durumu agir olan Derin, doktorlarin tüm müdahalesine ragmen Cumartesi aksam saatlerinde hayatini kaybetti. Derin’in cenazesi Kabasakal Mezarligi’nda topraga verildi.



Aile taziyeleri kabul etti

Esini kaybeden Ali Derin (47), evlatlariyla birlikte taziyeleri Mücahitler Caddesi’nde bulunan evlerinde kabul ederken faillerin de hak ettigi cezayi almasini istedi. Hayriye Derin’in Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sinif ögrencisi oglu Burak ise gazetecilere açiklamalarda bulundu.

"Bu organize bir olay, çete savasi"

Annesinin maganda kursunu sonucu hayatini kaybettigini anlatan ve hukuk fakültesini bitirmeden önce magdur oldugunu söyleyen Derin, "Olay evimize çok yakin bir noktada oluyor. Ilk duyumlarimiza göre iki grup arasinda husumet oldugu söyleniyor. Fakat ben bu olayi basitlestirmiyorum. Daha organize bir olay. Yani çete savaslari gibi oldugunu düsünüyorum. Hukuk dünyasina giris amacim magdurlarin yaninda olabilmekti. Maalesef bu olay sonrasi magdur olan taraf biz olduk. Her türlü hakkimizi arayacagiz, bu olayin pesini birakmayacagiz" ifadelerini kullandi.

"Katillerin bulunmasini istiyorum"

Adalete güvendigini ve annesinin katillerinin bir an önce bulunmasini istedigini aktaran Derin, "Maalesef giden geri gelmiyor. Türkiye Cumhuriyetinin adaletine, savcisina, hakimine, avukatina ve polisine güvenim sonsuz. Umarim adalet yerini bulacaktir. Failler belli ancak annemin katilleri hala bulunamadi. Annemin katillerinin bulunmasi için buradan herkese sesleniyorum. Her seyin fazlasiyla yapilmasini istiyorum" diye konustu.



"Annem savci olmami isterdi"

Hukuk fakültesini bitirdikten sonra giyecegi cübbeyi annesinin göremeyecegini anlatan Burak Derin, "Annem, benim hep savci olmami isterdi ama ben de avukat olmak istedigimi söylerdim. Türkiye Cumhuriyeti adaletine ben güveniyorum. Insallah bana gerek kalmadan bu olay çözülür. Cübbeyi giymemi annem göremeyecek ve bu gerçekten çok büyük bir bosluk. Olaydan sonra kardesimin yanina gittigimde buz kesmis gibiydi. Acimiz çok büyük, failler belli ve gerekenin yapilmasini istiyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile