Annesini Ayi Yiyen Ve Ölmekten Gazeteci Tarafindan Kurtarilan Keçi Yavrusu Büyüdü

Annesini Ayi Yiyen Ve Ölmekten Gazeteci Tarafindan Kurtarilan Keçi Yavrusu Büyüdü

Erzincan’da yaklasik 1 ay önce annesini ayi yiyen ve ölmekten gazetecinin sayesinde kurtulan oglak büyüdü. Kendisini ziyarete giden gazeteciyle adeta hasret giderdi.

Erzincan’in Çaglayan beldesinden Munzur Daglarina trekking yapmak için yaklasik 2 bin metre rakima çikan Murat Aydemir ve beraberindeki arkadasi dogadan gelen inleme sesi üzerine irkildi. Bir süre etrafa bakinan Aydemir, yarisi yenmis kalan kismi da topraga gömülen keçiyi ve kis uykusundan uyanan ayinin ayak izlerini gördü. Ayi tarafindan öldürülen keçinin yanina giden Aydemir ve arkadasi çaliliklarin dibinden bir ses duymalari üzerine baktiklarinda kisa bir süre önce dünyaya gelen keçi yavrusunu fark ettiler.

Murat Aydemir, bitkin ve ölmek üzere olan keçi yavrusuna, seffaf eldivenin parmak kismini biberon gibi kullanip içerisine ilik su ve seker katip süt niyetine içirdi. Bir süre sonra karni doyan yavru keçi kendini toparladi. Sirt çantasina yavru keçiyi koyarak köye dönen Aydemir, keçinin sahibi olan Çaglayan Beldesinden Abdullah Anlar’a ulasti.

Munzur Dagindan köye yaklasik 2 saatlik yolu gazetecinin sirt çantasi içerisinde gelen yavru keçi, kanguru yavrulari misali çantayi barinagi gibi sahiplendi. Sirinligiyle mutluluk kaynagi olan yavru keçi, disari çikarildiginda dönüp dolanip çantanin yanindan ayrilmak istemedi.

“O oglak büyüdü”

Murat Aydemir aradan geçen yaklasik 1 ay sonra oglagi görmek için Abdullah Anlar’in agilina gitti. Diger oglaklarla birlikte gayet saglikli görünen keçi yavrusu, hayatini kurtaran insana adeta vefa gösterisinde bulundu. Aydemir ile hasret gideren oglak tebessüm ettirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile