Annesiz Kalan Sincap Yavrularina Özel Bakim

Annesiz Kalan Sincap Yavrularina Özel Bakim

Amasya’da bir vatandasin bulup teslim ettigi 3 sincap yavrusu, Doga Koruma ve Milli Parklar Amasya Subesi görevlileri tarafindan özenle beslenip bakiliyor. Annesiz kalan sevimli yavrulara üçer saat arayla siringayla süt verilirken bir ay sonra dogal ortamlarina salinmasi planlaniyor.

Amasya’nin Suluova ilçesine bagli Yolpinar köyünde yasayan Remzi Ates, bir garajin çatisindan düsen sincap yavrularini fark etti. Halsiz kalan yavrularin annelerini bulamayan Ates, durumu Doga Koruma ve Milli Parklar Amasya Sube Müdürlügüne bildirdi. Köye giden ekipler etrafta yaptiklari incelemede anne sincabi bulamayinca yavrulari il merkezine getirdi.

Müdürlük sincaplar için seferber oldu

Müdürlükte sevimli misafirler için hazirlik yapildi. Saglik kontrolünden geçiren görevliler onlara üçer saat arayla siringayla süt vermeye basladi.

Üsümemeleri ve gece de beslenebilmeleri için her aksam bir görevlinin onlari eve götürüp mesaiye baslarken getirmesi kararlastirildi. Yavrular bir ay sonra bulunduklari ortamda dogaya salinacak.

“Durumlarina çok üzülmüstüm. Simdi çok güzel bakiliyorlar”

Sincap yavrularini fark eden Remzi Ates, “Durumlarina çok üzülmüstüm. Simdi çok güzel bakiliyorlar. Toparlanmalarina sevindim. Insallah bu üç canliyi dogal ortamlarina kavusturmus olacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile