Anneye Hayat Kurtaran Hediye 'Böbrek'

Antalya'da 31 yaşındaki Cihan Sezgin, Anneler Günü öncesinde 59 yaşındaki annesi Kadriye Sezgin'e böbreğini verdi.

Kayseri'de yaşayan 59 yaşındaki ev hanımı Kadriye Sezgin, 18 yıl önce şiddetli ağrı şikayetiyle gittiği hastanede böbrek yetmezliği çektiğini öğrendi. 1 yıl ilaç tedavisi gören Sezgin, 5 yıl hemodiyaliz, 12 yıl da periton diyalizine girdi.
Hasta olduğu ilk günden bu yana 4 çocuğunun da böbreğini vermek için gönüllü olduğu Sezgin, "Siz daha çok gençsiniz, böbreğinizi alamam" diye yıllarca teklifleri kabul etmedi.
- İşlemleri annesinden gizli yürüttü
Hastalığı iyice ilerleyen Sezgin'in en küçük çocuğu 31 yaşındaki Cihan Sezgin, ablasıyla annesinden gizli hastaneye giderek tetkik yaptırdı. Tetkikler sonucunda böbreğini verebileceğini öğrenen Sezgin, annesini ikna etmek için Kayseri'de yakınına böbreğini veren bir kişiyi buldu. Bu kişiyi annesiyle tanıştıran Sezgin, organlarını bağışlayan kişilerin sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürdüğünü anlattı.
Anne ve oğlu, daha sonra nakli gerçekleştirmek için Antalya'ya geldi.
- Nakilden sonra elini öptü ve Anneler Günü'nü kutladı
Medical Park Antalya Hastanesinde yapılan tetkiklerin ardından Prof. Dr. Alper Demirbaş tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile oğlundan alınan böbrek annesine nakledildi. Naklin ardından anne Kadriye Sezgin sağlığına kavuştu. Böbreğiyle annesini yeniden hayata bağlayan Cihan Sezgin, elini öperek Anneler Günün'ü kutladı.
Oğluna minnettar olduğunu söyleyen Anne Kadriye Sezgin, AA muhabirine, oğlunun büyük fedakarlık yaptığını belirterek, "Benim önce gönlüm razı değildi. İkna ettiler. Anneler Günü'ne denk gelmesi de beni çok mutlu etti. Oğlum daha güzel bir hediye veremezdi. Hayatımı kurtaran bir hediye oldu" dedi.

Oğul Sezgin ise annesine ömür boyu unutamayacağı bir hediye verdiği için mutlu olduğunu kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile