Antakya Medeniyetler Korosu ATSO'da

Antakya Medeniyetler Korosu ATSO'da

Antakya Medeniyetler Korosu, Avrupa Günü Dayanisma Konserleri çerçevesinde ve ATSO ev sahipliginde Antalyalilar ile bulusuyor.

Antakya Medeniyetler Korosu, Avrupa Birligi Türkiye Delegasyonu destegi ve Antalya Avrupa Birligi Bilgi Merkezi is birliginde Mayis ayi süresince gerçeklesecek olan ‘Avrupa Günü Dayanisma Konserleri’ çerçevesinde Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) ev sahipliginde unutulmaz bir konser verecek. Avrupa Günü bu yil, 11 ilde yasanan deprem felaketin nedeniyle, birlik, beraberlik, baris ruhu ve dayanisma temasiyla gerçeklesecek. Mozaik kent Hatay’da kurulan, farkli etnik köken ve inançlara sahip üyelerden olusan Antakya Medeniyetler Korosu, deprem yaralarinin sarilmasi için sanatseverle bulusacak. AB’nin kurulus günü olan 9 Mayis Avrupa Günü etkinlikleri çerçevesinde gerçeklestirilen konsere ev sahipligi yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarini dile getiren ATSO Baskani Ali Bahar, “Ülkemizde yasanan deprem felaketiyle hepimizin derinden sarsildigi bir süreci hep birlikte yasadik. Antalya is dünyasi olarak büyük dayanisma örnegi göstererek bölgemize ilk andan beri ulasmaya, yardim göndermeye çalistik ve bunu da imkânlar ölçüsünde basardik. Böyle anlamli bir bulusmaya ev sahipligi yapmak bizim için çok degerli” dedi.

“Dayanisma mesajimizi Antalya’dan verecegiz”

Avrupa ve Türkiye arasindaki dayanismaya dikkati çeken Baskan Bahar, “Sanatin ve müzigin kendine özgün anlatimiyla insan sevgisine, toplumsal baris, kardeslige ve dayanismaya iliskin mesajimizi bu kez Antalya’dan duyuracagiz” diye konustu.

Avrupa Birligi Delegasyonu’nun koronun Antalya ile bulusmasina olan katkisindan dolayi tesekkürlerini ileten Baskan Bahar, “Avrupa Günü etkinlikleri bu yil, beraberlik ve barisa, dayanismaya isaret ediyor. Depremde yikilan sehirlerde yaralarin sarilmasi için dayanisma konserlerinin gerçeklestirilmesinde emegi olan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Antakya Medeniyetler Korosu’nun sahne alacagi Avrupa Günü Dayanisma Konseri, 7 Mayis 2023 Pazar günü, saat 19.00’da, ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda gerçeklestirilecek.

ATSO’dan yapilan açiklamada, sinirli katilim kontenjaniyla ve ücretsiz olarak gerçeklestirilecek olan etkinlige https://atso.xyz/ab2023 adresinden kayit yaptirilmasi gerektigi belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile