Antalya Bilim Merkezi'nde Ögrenciler Yapay Zekayi Ögreniyor

Antalya Bilim Merkezi'nde Ögrenciler Yapay Zekayi Ögreniyor

Antalya Bilim Merkezi’nin robotik kodlama atölyesini tercih eden ögrenciler, çesitli uygulamalar araciligiyla yapay zekayi ögrenmenin ilk adimini atti.

Kepez Belediyesi Antalya Bilim Merkezi’nin robotik kodlama atölyesine gelen ögrenciler, mBlock ve PictoBlox gibi uygulamalar araciligiyla yapay zeka, makine ögrenimi ve görüntü isleme teknolojilerini ögrendi. Elektrik Elektronik Mühendisi Murat Bahar, temel robotik ve kodlama prensiplerini ögretirken ayni zamanda ileri düzey konulara da degindi. Yaslari 7-15 arasinda degisen katilimcilara, tas-kagit-makas oyununu yapay zeka ile gerçeklestirmenin yani sira, ses komutlariyla çalisan sistemlerin nasil tasarlandigi gösterildi.

Analiz etme becerisi

Atölyenin en ilgi çekici bölümlerinden biri, yapay zeka ile yüz tanima ve duygu analizi konulariydi. Egitmen Bahar, Google E-Tablolar araciligiyla veri toplama ve analiz etme becerisi kazandirdi. Ayrica, nesne tanima ve yüz tanima teknolojilerinin nasil kullanilabilecegini pratik uygulamalarla ögretti. Atölyede, ögrenciler el hareketlerini tanima ve ChatGPT gibi yapay zeka modelleriyle etkilesimde bulunma firsati da buldular.

Günlük yasamdaki kullanimlar

Ögrencilerin sorularini ChatGPT’ye yönlendiren Bahar, bu teknolojilerin günlük yasamdaki potansiyel kullanim alanlarini gösterdi. Teknolojinin gücünü kesfetme ve üretici düsünme yeteneklerini gelistirme firsati sunuldu. Küçük yastaki katilimcilar, pratik deneyimler ve interaktif aktivitelerle, yapay zeka ve kodlama alanindaki bilgi ve becerilerini artirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile