Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye'de son dönemde yaşanan terör olaylarına değinerek, ülkenin birlik ve beraberliğine kastetmek isteyenlerin haince saldırıları uygulamaya koyduğunu ve bu nedenle yaşanan terör olaylarını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı, Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü toplantı salonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel başkanlığında gerçekleştirildi.

Türel, meclisin açılışında yaptığı konuşmada, ülkenin zor günlerden geçtiğini belirterek, "Bu zor günleri birbirimize güç vererek, siyasi ayrım gözetmeden el ele vererek aşabiliriz. Ülkemiz üzerinde nifak tohumu ekmek isteyenlere verilebilecek en güzel cevabı, birlik beraberliğimizi sabırla bozmayarak verebiliriz" dedi.

Terör olayları karşısında gerçekleşen provokatif eylemlerin terör örgütünün arzu ettiği bir hareket olduğunun altını çizen Türel, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çok dikkatli ve uyanık olmak zorundayız. Birliğimize beraberliğimize kastetmek isteyenler, haince saldırılarını ülkemiz üzerinde uygulamaya koymuşlardır. Bu çerçevede bir çok şehidimiz ve gazimiz bu ülke için canını ve kanını veriyor. Bu vesileyle özellikle son günlerde yoğunlaşarak devam etmekte olan terör olaylarını şiddetle kınıyorum."

Mecliste gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında söz hakkı alan, AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin BayraktarTürkiye'nin doğusunda ve değişik yerlerinde farklı insanlar ve terör örgütleri tarafından istikrarın ve barışın tehdit edildiğini belirtti.

Ülkenin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyinde yaşanan bu olayların atlatılacağına inandıklarını kaydeden Bayraktar, "Bu terörü doğrudan veya dolaylı destek veren her kim olursa olsun lanetliyoruz. Bu ülkenin barışı ve huzuru için kim mücadele ediyorsa Rabbim onlara yardım etsin. Unutulmamalı ki biz doğusu ve batısıyla Türkiye'yiz" dedi.

CHP Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş, ülkede iki ay içerisinde hiç iyi şeyler olmadığını ifade ederek, Elmalı'da yaşanan sel felaketini, Suruç'ta meydana gelen patlama ve Hakkari'de askerlerin şehit edilmesi gibi birçok üzücü olay yaşandığını vurguladı.

- "Acının, ölümün, gözyaşının dili, dini, mezhebi olmaz"

Türkiye'de son zamanlarda verilen şehitler nedeniyle cami avlularının dolup taştığını vurgulayan Beşiktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkenin her tarafı gözü yaşlı eşler, yetim evlatlar ve analarla doldu. Deyim yerindeyse ülkenin kimyası iyiden iyiye bozuldu. Kadınlar eşsiz, analar oğulsuz, çocuklar babasız kalırken ülkemizi bu hale getiren, gencecik evlatlarınızın canına kasteden PKK terörüne ve terörden, kandan beslenenlere büyük Türk milleti adına lanetler olsun diyoruz. Bu yaşananlardan dolayıdır ki acının, ölümün, gözyaşının dili, dini, mezhebi olmaz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak yine de 'Yurtta sulh cihanda sulh' anlayışımızdan vazgeçmiyoruz. Eli kanlı PKK'ya 'Hayır' diyor, barışa, birliğe, bütünlüğe 'Evet' diyeceğiz."

MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli, MHP üyeleri olarak PKK terör örgütün lanetle kınadıklarını söyleyerek, bayrak ve millet için canını vermiş şehitlere rahmet, yaralılara şifa, ailelerine de sabır diledi.

Toplantıda, 228 gündem maddesinden 76'sı görüşüldü. Diğer maddelerin görüşülmesi 15 Eylül'e ertelendi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile