Antalya Büyüksehir'den Ögrencilere Aile Sicakligi Ortaminda Yurt

Antalya Büyüksehir'den Ögrencilere Aile Sicakligi Ortaminda Yurt

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin üniversite ögrencilerinin barinma ihtiyacini karsilamak için ekim ayinda Gülveren Mahallesi’nde açtigi kiz ögrenci yurdu, ögrencilere sicak yuva oldu.

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Antalya’da artan kira fiyatlari sonrasinda üniversite ögrencilerinin barinma ihtiyacini çözmek amaciyla geçtigimiz yillarda üniversite bölgesinde 330 ögrenci kapasiteli kiz ve erkek ögrenci yurtlari ile Elmali’da 90 ögrenci kapasiteli erkek ögrenci yurdu hizmete açmisti. Baskan Böcek, son olarak Antalya Üniversite Destekleme Vakfi’ndan kiralanan 50 ögrenci kapasiteli kiz ögrenci yurdu ile üniversite ögrencilerine destek sagladi. 2023-2024 egitim-ögretim yilinda 50 ögrenci kapasitesi ile faaliyet gösteren yurttan üniversite ögrencileri büyük memnuniyet duyuyor.

Aile ortami

Kepez ilçesi Gülveren Mahallesi’nde bulunan ve Akdeniz Üniversitesi’ne yakin olan kiz yurdu, yüksek ev ve yurt kiralari karsisinda ögrencilerin tercih noktasi oldu. Yurtta kalan ögrencilere sabah ve aksam sicak yemek, internet ve çamasir hizmeti veriliyor. Yurtlara yerlesen ögrenciler saglanan imkanlardan büyük memnuniyet duyuyor.

Ev ve yurt ücretlerinin çok yüksek olduguna dikkat çeken Akdeniz Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü Ögrencisi Dilara Tutkun, "Barinma ögrencilerin en temel sorunu. Büyüksehir Belediyesinin yurdunda kalmak çok avantajli ve konforlu. Internet hizmeti var. Kütüphanede rahat sekilde ders çalisabiliyoruz. Iki ögün sicak yemegi, sicak suyu ve dogalgazi var. Hasta oldugumuz zaman bile bize yardimci oluyorlar. Yurtta bir aile ortami var. Çok memnunuz" diye konustu.



"Internet, sicak yemek ve kütüphane"

Akdeniz Üniversitesi Turizm Isletme son sinif ögrencisi Seyma Köksal, “Antalya’da ev kiralari çok yüksek. Barinma ihtiyaci ögrencileri çok zorluyor. Büyüksehir Belediyesinin sagladigi bu yurt bize sicak bir yuva oldu. Her türlü imkanimiz var. Yurt çalisanlari bize çok yardimci oluyor ve sorunlarimizi hemen çözüyor. Öncelikle yurt üniversiteye çok yakin ulasim kolay. Güvenli, odalarimiz genis ve konforlu, ders çalisabilecegimiz kütüphanesi var. Yemekler çok lezzetli hatta doymadigimiz zaman tekrar yemek yiyebiliyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile