Antalya Büyüksehir'in Örgü Bebekleri Dünya Pazarinda

Antalya Büyüksehir'in Örgü Bebekleri Dünya Pazarinda

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin örgü bebek atölyesinde egitim alan kursiyerler katilim belgelerini aldi. Antalyali kadinlarin ürettigi el emegi örgü bebekler dünyanin dört bir yaninda pazarlanarak aile bütçelerine gelir saglayacak.

Antalya Büyüksehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanitimi Dairesi Baskanligi ve Azemon Oyuncak is birligi ile Oyuncak Müzesi’nde baslatilan örgü bebek atölyelerinde alti ay boyunca ücretsiz egitim alan 23 kadin kursiyer kursu basari ile tamamladi. Büyüksehir Belediyesi tarafindan Yat limani Oyuncak Müzesi atölyesinde egitimlerini tamamlayan kursiyerlere katilim belgeleri verildi.

Uzman egitimciler tarafindan verilen kurslarda kadinlar hobi edinmenin yaninda evden çalisarak aile bütçelerine önemli bir gelir sagliyor. Her biri el emegi örgü bebekler bir oyuncak firmasi araciligi ile dünyanin dört bir yaninda pazarlanarak kursiyerlere gelir imkâni saglaniyor. Kadinlarin ürettikleri oyuncaklar birçok Avrupa sehrinde satilacak.

"Tüm kadinlar kurslara katilabilir"

Kent Tarihi ve Tanitimi Dairesi Baskan Ismail Oskay, Oyuncak Müzesi’nde gerçeklestirilen etkinlik ve egitimlere önem verdiklerini belirterek, “Kadinlarimiza yönelik çocuklariyla birlikte zaman geçirebilecekleri örgü bebek atölyemizde basarili bir dönem geçirdik. Oyuncaklarimizin dünyanin dört bir yanina ulasmasini saglayan Azemon Oyuncak ile is birligi içerisinde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Türk kadininin emegini dünyaya tasiyoruz. Dezavantajli gruplar, sehit ve gazi aileleri, isteyen her vatandasimiz buraya gelerek bu el sanatini ögrenebilir. Özellikle ev hanimlari için aile ekonomisine önemli bir katki sunulmasi da önemli” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile