Antalya Büyüksehir 'Sakin Sehir' Girisimi Baslatiyor

Antalya Büyüksehir 'Sakin Sehir' Girisimi Baslatiyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi, marka degeri tasiyan ve seçkin ziyaretçilerin tercih sebebi olan uluslararasi belediyeler birligi Cittaslow (Sakin Sehirler) Agi’na katilmak amaciyla çalisma baslatti. Büyüksehir Belediyesi, sakin sehirler agina üye olmak isteyen ilçe belediyelere yönelik de destek çalismasi yürütecek.

Antalya Büyüksehir Belediyesi, 1999 yilinda Italya’da kurulan ve su an dünyada 33 ülkede 296 sehrin üye oldugu uluslararasi belediyeler birligi olan Cittaslow (Sakin Sehirler) Agi’na üye olabilmek amaciyla çalisma baslatti. Cittaslow Metropolis Agi’na üyeligiyle ilgili yol haritasini belirlemek üzere aga üye olmak isteyen ilçe belediyelerden temsilcilerin de yer aldigi bir egitim toplantisi düzenlendi.

Antalya Büyüksehir Belediyesi’nde gerçeklestirilen toplantiya Baskan Danismani Lokman Atasoy, Dis Iliskiler Dairesi Baskani Zeynep Tugçe Çiftçibasi Güç ve ilgili belediye temsilcileri katildi.



"Uluslararasi alanda katkisi büyük"

Baskan Danismani Lokman Atasoy, dünya kenti Antalya’yi uluslararasi alanda daha iyi tanitmak amaciyla farkli platformlarda yer almasinin önemli oldugunu söyledi.

Sakin Sehirler Agi’nin çevre, altyapi, kentsel yasam kalitesinin attirilmasi açisinda etkili olduguna deginen Lokman Atasoy, “Tarim, turizm gibi yerel ürünlerin desteklenmesi, kültürün yasatilmasi gibi konularda; ekonomik, çevresel ve sosyal alanlarda sürdürülebilirlik felsefesini benimseyen bu agi önemsiyoruz. Büyüksehir Belediyesi’nin Cittaslow Metropol girisiminin yani sira Sakin Sehir vasfina uyan ilçelerimizin de bu agda yer almasini destekliyoruz. Türkiye’nin Cittaslow da 25 üyesi var. Antalya’da Büyüksehir Belediyemiz ve üç ilçemizin bu aga girmesi noktasinda hedefimiz var. Marka sehirler olusturmak adina bu agda yer almak zorundayiz. Turizm sadece fuarlar ile olmuyor. Uluslararasi alanda bu aglarin büyük katkisi oluyor” dedi.



Örnek çalismalar degerlendirildi

Egitimde, Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin Cittaslow yolculuguna iliskin de bir sunum gerçeklestirildi.

Türkiye’deki Cittaslow kentler ve örnek çalismalarinin da degerlendirildigi toplantida 2023 yilinda Cittaslow Agi’na üye olan Finike Belediyesi’nin de üyelik süreci paylasildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile