Antalya'da 1 Haftada 21 Bin 327 Araç Denetlendi

Antalya’da emniyet kemeri, hiz ihlali, alkol, seyir halinde cep telefonu kullanimi, motosiklet denetimi ve özel denetimler gerçeklestirildi. Il Emniyet Müdürlügü Bölge Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekiplerince gerçeklestirilen denetimlerde trafik kurallarina uymayan sürücülere ceza kesildi.

Antalya Valiligi Il Emniyet Müdürlügü Bölge Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekiplerince helikopter ve dron destekli trafik kontrolü gerçeklestirildi.

Antalya Il Emniyet Müdürlügünden alinan bilgilere göre 31 Temmuz ile 6 Agustos tarihleri arasinda farkli saatlerde trafik ekiplerince havadan helikopter ve dron destekli emniyet kemeri, radar, alkol, yük ve yolcu tasimaciligi, isik, hatali sollama gibi konularda denetim yapildi. Trafik düzeni ve güvenliginin saglanmasi amaciyla denetim faaliyetlerinin etkin bir sekilde devam edecegi belirtilen açiklamada özellikle sürücülerde denetim duygusunun üst düzeyde tutulmasinin hedeflendigi belirtildi.

Antalya’nin birçok noktasinda gerçeklestirilen trafik denetlemelerinde eksigi görülen araç ve sürücülerine cezai islem uygulanirken, sürücüler, trafik kurallarina uymalari konusunda uyarildi. Antalya Il Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamada havadan helikopter ve dron ile yapilan denetimlerin de devam ettigi bilgisi verildi.

Gerçeklestirilen denetimler sonucu; helikopter-dron denetiminde 127 sürücüye, radarla hiz denetimi çerçevesinde 448 sürücüye trafik idari para cezasi uygulanmistir. 31 Temmuz-6 Agustos tarihleri arasinda alkol denetiminde 3 bin 221, motosiklet denetiminde 624, yük tasimaciligi yapan 8 bin 28 araç, sehirlerarasi ve sehir içi toplu tasimacilik yapan 2 bin 364 araç ve emniyet kemeri denetimlerinde de 6 bin 642 araç olmak üzere toplamda 21 bin 327 araç ve sürücüsü denetlendi. Ayrica, Yasam Tüneli Egitim Çadiri’nda 84 araç ve 161 yolcu olmak üzere toplam 245 yol kullanicisina egitim verildi.

Açiklamanin sonunda vatandaslarin huzur ve güvenligini saglamaya yönelik denetimlerin araliksiz devam edecegi bilgisi paylasildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile