Antalya'da, 15 Temmuz Sehidi Yasin Naci Agaroglu'nun Adi Verilen Egitim Merkezi Açildi

Antalya'da, 15 Temmuz darbe girisimi sirasinda Genelkurmay Baskanligi önünde sehit düsen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi ögrencisi Yasin Naci Agaroglu'nun adinin verildigi egitim merkezi, törenle hizmete girdi.



Kepez Belediyesince Teomanpasa mahallesinde bulunan atil haldeki bina yenilenerek bünyesinde kres, kütüphane ve etüt merkezi yer alan modern bir tesis olusturuldu.

Egitim merkezi sehidin ailesi, AK Parti Antalya milletvekilleri Tuba Vural Çokal ve Kemal Çelik, Kepez Kaymakami Nusret Sahin, Belediye Baskani Hakan Tütüncü ve diger davetlilerin katildigi törenle hizmete sunuldu.

Osman Agaroglu, törende yaptigi konusmada, 15 Temmuz sehidi oglunun ismini egitim merkezine veren Kepez Belediyesine tesekkür etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin her vatandasinin vatan sevgisiyle yasadigini belirten Agaroglu, "Bu aziz vatanin kalbi ay-yildizli bayrak için çarpan her evladi bir ölür, bin dirilir. Biz de vatan sevgisi imandan gelir. Bizi düsmanlara karsi üstün kilan 'ölürsem sehit, yasarsam gaziyim' düsüncesidir. Evladim, evlatlarimiz o meydana çikarken bu düsünceyle yola çiktilar. Hepsinden Allah razi olsun." diye konustu.

- "Oglumun insanlara model olmasi beni çok mutlu ediyor"

Zehra Agaroglu ise oglunun isminin bir egitim kuruma vermesinin kendisini gururlandirdigini anlatti.

Oglunun akademisyen olmak istedigini aktaran Agaroglu, "Oglumun isminin yurtlara, egitim merkezlerine verilmesi beni onurlandiriyor. Oglumun insanlara model olmasi beni çok mutlu ediyor. Ilk duydugumda çok mutlu oldum. Oglumun adinin yasatilmasi için emek veren herkese tesekkür ederim." ifadelerini kullandi.

Baskan Tütüncü ise Agaroglu'nun ailesine verdikleri sözü tutmanin mutlulugunu yasadiklarini dile getirdi.

Agaroglu'nun ismini hayallerini yasatmak adina egitim tesisine verdiklerini vurgulayan Tütüncü, "Yasin basarilarinin üstüne basari koymak isteyen biriydi. Onun adi gençlere isik olacak bir yere verilmeliydi. Bu tesisimiz hem sehre armaganimiz olacak hem de Yasin kardesimizin hatirasini yasatacak." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile