Antalya'da 30 Ağustos Resepsiyonu

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 30 Ağustos 1922 Zaferi Anadolu'nun kıyamete kadar Türk yurdu, Türk vatanı kalacağının dosta düşmana ilanı olduğunu söyledi.

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Karaloğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Antalya Orduevi'nde bir resepsiyon verdi.

Resepsiyona, AK Parti Antalya milletvekilleri İbrahim Aydın ve Hüseyin Samani, Garnizon Komutanı Albay Tahir Savran, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ve şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda davetli katıldı.

Vali Karaloğlu, salonun kapısında tüm konukları tek tek karşılayarak tebrikleri kabul etti.

Resepsiyonda yaptığı konuşmaya 'Büyük zaferimiz kutlu olsun' sözleriyle başlayan Karaloğlu, 30 Ağustos zaferinin cihan devleti Osmanlı'dan sonra kurulacak olan yeni devlete giderken en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu kaydetti.

Karaloğlu, '26 Ağustos 1071'de kazanılan Malazgirt Zaferi nasıl Anadolu'nun kapılarını Türklere açmışsa, 30 Ağustos 1922 Zaferi de Anadolu'nun kıyamete kadar Türk yurdu, Türk vatanı kalacağının dosta düşmana ilanı olmuştur. Bu yüzden 30 Ağustos Zaferi tarihimizde çok önemlidir, en büyük zaferlerimizden biridir.' dedi.

30 Ağustos'un aynı zamanda Silahlı Kuvvetler Günü olarak kutlandığına da dikkati çeken Karaloğlu, 'Bu milletin içinden çıkmış güçlü bir milli ordumuz var. Bu topraklarda son dönemlerde yaşadığımız kargaşaya baktığımızda, bu orduya ne kadar ihtiyacımız olduğu açıktır.' ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile