Antalya'da 430 Bin 4a’lı Çalışan Bulunuyor

Antalya'da 430 Bin 4a’lı Çalışan Bulunuyor

SGK Antalya İl Müdürü Selim Erol, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Ticaret Odası (MATSO) Başkanlığına seçilen Ahmet Boztaş’ı ziyaret etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Antalya’da ve Manavgat’ta yaptıkları çalışmalar hakkında MATSO Başkanı Ahmet Boztaş’a bilgi veren SGK İl Müdür Erol, Antalya’da 530 bin 4A’lı çalışan olduğunu, 2012 yılı Haziran ayında 4A’lı çalışan sayısının 500 bine ulaştığını, 2013 yılında ise bu rakamın 550 bin seviyelerine ulaşmasını beklediklerini kaydetti.

SGK olarak sadece yerli 4A, 4B ve 4C’lilere hizmet vermediklerini kaydeden Erol, “Bunların yanında emekliler var.Dul ve yetimler var. Ayrıca 12 tane ülkeyle protokol yaptık. Antalya’ya bu ülkelerden yerleşen yabacılara da hizmet veriyoruz” diye konuştu.

Antalya SGK olarak yıllık tahsilat oranının 2.7 milyar TL olduğunu kaydeden Erol, bunun yaklaşık yüzde 25’inin Manavgat’tan karşılandığını ifade etti.

Manavgat’ın bu anlamda kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Erol; “Manavgat’taki SGK Merkezimizi büyütüyoruz. Ek binamız inşallah 1 Ağustos’ta hizmete girecek. Buraya ek personel gelecek ve toplam çalışan sayısı 40’a yaklaşacak. Artık Manavgatlıların herhangi bir işlem için Antalya’ya gitmeye gerek kalmayacak. SGK’nın bütün hizmetleri Manavgat’ta yapılacak” dedi.

Erol, Manavgat SGK Merkezi'nin İbradı ve Akseki ilçelerindeki vatandaşlara da hizmet verdiğini söyledi.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, MATSO olarak yeni yapılacak olan binaya her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını kaydetti

Ziyaret sonunda İl Müdürü Selim Erol, Ahmet Boztaş’a plaket ve çiçek verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile