Antalya’da 5 Yıldızlı Oteldeki Yangın

Antalya’da 5 Yıldızlı Oteldeki Yangın

Antalya'da 5 yıldızlı bir otelin mutfak bölümünde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Dumandan etkilenen ve aralarında turistlerin de bulunduğu misafirler etkilendi. Otelin 7. katında duman sebebiyle balkonda mahsur kalan bir baba ve iki çocuğu da kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, Muratpaşa ilçesi Dumlupınar Bulvarı üzerinde bulunan 5 yıldızlı Hillside Su Otel'in mutfak bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yağların da alev alması ile kısa sürede odalara kadar yayılan duman sebebiyle müşteriler tahliye edildi. Duman tesisat sisteminin bulunduğu borulardan kısa sürede üst katlardaki odalara ulaştı. Otel personeli seferber olarak, müşterilerin otelden dışarı çıkartılmasına yardımcı oldu. İtfaiye ekipleri otel odalarını tek tek dolaştı. 6. kat balkonunda mahsur kalan Cezayirli bir turist kadın, itfaiye merdiveni aracılığıyla kurtarıldı. Cezayirli turistin sakin tavırları dikkat çekerken, mutluluğunu aşağıda bekleyen yakınları ile paylaştı. Öte yandan odalarında dinlenen yine bir turist çift, otel personelinin yardımıyla yangın merdiveninden indirildi. Dumandan etkilenen bayan turiste sağlık ekipleri ayakta müdahale etti. Otelin 7. katındaki odalarını yoğun duman kaplayan bir baba ve iki çocuğu ise kendilerini balkona attı. Uzun süre kurtarılmayı bekleyen baba ve iki çocuğunun yardımına itfaiye yetişti. Balkonu kaplayan dumanların arasına dalan ekipler, kendi maskelerini çocuklara takarak onları kucaklarında aşağı indirdiler. İki çocuk hemen olay yerinde bulunan ambulanslara alındı. Yangında otel personeli de büyük korku yaşadı. Dumandan etkilenenlere sağlık ekipleri müdahale etti.

Yangın söndürme çalışmalarına Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesine bağlı çok sayıda araç ve 40’a yakın personel katıldı.

Odalardaki duman itfaiye tarafından tahliye edildi. İtfaiye ekiplerinin yangının çıkış nedeni ile ilgili olarak rapor hazırlayacakları belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile