Antalya'da 7 Bin Ögrenci 'Enerji Okuryazarligi' Ile Daha Da Bilinçlenecek

Antalya'da 7 Bin Ögrenci 'Enerji Okuryazarligi' Ile Daha Da Bilinçlenecek

CK Enerji Akdeniz Elektrik ile Antalya Il Milli Egitim Müdürlügü arasinda Antalya’daki 20 ilkokulda “Enerji Okuryazarligi” egitimlerinin baslatilmasi için protokol imzalandi. Protokolle bu egitim-ögretim yilinda 3. ve 4. sinifta okuyan yaklasik 7 bin ögrenciye Enerji Okuryazarligi egitimi verilecek.

Sürdürülebilir bir gelecek için enerjinin verimli kullanimi her geçen gün daha büyük bir önem kazaniyor. Toplumun her kesiminde bu konuda farkindalik olusturmak hedefiyle 2018 yilinda Enerji Okuryazarligi Projesi’ni hayata geçiren CK Enerji, ilkögretim çagindaki çocuklara yönelik yaptigi çalismalar ile dikkat çekiyor. Yillardir projenin Akdeniz Bölgesi’ndeki ayagini üstlenen ve binlerce çocuga ulasan CK Enerji Akdeniz Elektrik, bu yil da Antalya Il Milli Egitim Müdürlügü ile yeni bir egitim ve is birligi protokolüne imza atti.

20 okulda verilecek

Il Milli Egitim Müdürü Salih Kaygusuz ve CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Fahrettin Tunç tarafindan imzalanan protokol çerçevesinde Antalya’da belirlenen 20 ilkokulda, 3. ve 4. sinif ögrencilerine, “elektrik nedir, nasil üretilir, güvenli elektrik kullanimi, enerji verimliligi, evde ve okulda enerji tasarrufu” gibi konular çocuklarin anlayabilecegi dilde anlatilacak. Hedef, bu egitimler ile yil içinde 7 bin ögrenciye ulasmak.

"Bilinçli enerji kullanim aliskanligi"

“Antalya Il Milli Egitim Müdürlügü ile yapilan protokol ile gelecegin emaneti çocuklara, enerjiyi verimli ve tasarruflu kullanma konusunda bir bilinç olusmasina katki sunmayi amaçladiklarini dile getiren Tunç, “Antalya, Burdur ve Isparta’da görevli tedarik sirketi olarak hizmet sunarken sosyal sorumluluk projelerinin de içinde yer almak ve sahip oldugumuz birikim ve uzmanlik ile toplumsal sorunlarin çözümüne destek olmak istiyoruz. Dünyamizin gelecegini tehdit eden iklim degisikligine karsi hepimize büyük sorumluluklar düsüyor. Küçük yaslarda olusacak bilinçli enerji kullanim aliskanliginin hem bugünümüz hem de gelecegimiz açisindan önemli oldugunu düsünüyor, Enerji Okuryazarligi ile bu konuda bir farkindalik olusturmaya çalisiyoruz. Bu alanda atilacak her adim hem dünyanin gelecegi hem de ülkemizin enerji arz güvenligine destek olacaktir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile