Antalya'da Bayram Tatili Bereketi Açiklamasi Doluluk Orani Yüzde 80'E Ulasti

Antalya'da Bayram Tatili Bereketi Açiklamasi Doluluk Orani Yüzde 80'E Ulasti

Antalya’da bayram tatili nedeniyle iç piyasadaki hareketlilik otellerdeki doluluk oranini yüzde 80’e ulastirdi. Tatilin kisa olmasina karsin rakamlarin beklentinin üzerinde gerçeklestigini kaydeden turizmciler, pandeminin gündemden düsmesiyle bayram tatilinin çakismasinin tatil tüketicisinde çifte bayram psikolojisi olusturdugunu söyledi.



Ramazan Bayrami nedeniyle hareketlilik yasanan turizm kenti Antalya’da otellerdeki doluluk oranlari yüzde 60 ila 80 arasinda gerçeklesti. 3 günlük bayram tatilinin hafta sonuyla birlikte 5 gün olusu, pandemi nedeniyle uzun süredir tatillerini erteleyen vatandaslarin adresini Antalya yapti. Otellerin toplam kapasitesinin yüzde 30 ila 50’si iç pazarla, geri kalan yüzde 30’luk kismi ise yabanci pazardan gelen turistlerle doldu. Kisa olmasina karsin yasanan hareketlilik turizmcileri sevindirirken, talepteki sebep ise Covid-19’un gündemden düsmesi ve insanlardaki birikmis tatil özlemi olarak görülüyor.

"3 güne göre iyi"

Bayram tatillerindeki talep artisinin tatil uzunluguyla baglantisi oldugunu ifade eden Nirvana Hotels’in Group CEO’su Korhan Alsan, bu yil 9 gün beklenen tatilin resmi olarak 3 günde kalmasi ile okullarin açik olusunun, daha yüksek olacak bir talebi düsürdügüne dikkat çekti. Buna ragmen otellerde iç pazarda hareketlilik yasandigina isaret eden Alsan, “Otellerin toplam kapasitelerinin yüzde 30-50 iç pazarla dolmus oldu. Geri kalan kapasitenin de yüzde 30 civari yabanci pazarlarla doldu. Bu noktada genel olarak Antalya bölgesi için yüzde 60-80 arasi doluluklara ulasti. Yine de 3 güne göre iyi” dedi.



"Çifte bayram psikolojisi olusturdu"

Pandeminin gündemden düsmesinin olusan hareketlilikte etkils oldugunu aktaran Alsan, “Daha sezon yeni yeni açiliyor. Bu dönemde normalde iç pazarda talep olmuyor. Kisa bir tatile göre beklentimin üzerinde gördüm. Bunun sebebini Covid-19’un gündemden düsmesine bagliyorum. Coivd-19’un gündemden düsmesiyle bayram tarihinin çakismasi, tatil tüketicisinde çifte bayram psikolojisi olusturdu. Insanlarda birikmis bir özlemi vardi. Bu sevindirici ve güzel bir gelisme” ifadelerini kullandi.

"2019 rezervasyonlarinin ilerisinde seyrediyor"

Alsan, yaz tatili için iç pazardaki rezervasyonlarin sürdügünü de belirterek, "Rezervasyonlar 2019 yilinin bile yüzde 10 ila yüzde 20 üzerinde seyrediyor. Bu da son derece önemli ve güzel gelisme” diye konustu.



"Sezon için ciddi bir baslangiç oldu"

Türkiye Seyahat Acentalari Birligi (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu (BTK) Baskani Ferit Turgut ise, vatandaslarin tatil dönemini iyi kullandiklarini söyledi.

Antalya’da otel ve pansiyonlardaki dolulugun yüksek oldugunu belirten Turgut, “Sadece turizmciler degil tüm sektörler pay aliyor. Sezon için ciddi bir baslangiç oldu. Herkese moral oldu” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile