Antalya'da 'Çalışan Sahnesi'

Antalya'da 'Çalışan Sahnesi'

Antalya’da çalışanlarından oluşan ‘Çalışan Sahnesi’, senaryosunu dağıtım sektörünün sorunları ve çözümlerinden alan tiyatro oyunu ile sahneye çıktı.

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) tarafından elektrik sektöründe tüketicilerden gelen şikayetlerin sebeplerini araştırmak, çalışanların empati kurma yeteneğini geliştirmek, iş sağlığı ve güvenliği problemlerine dikkat çekmek amacıyla 2016’nın ilk aylarında başlatılan “Çalışan Sahnesi” projesi ilk kez ‘sahne’ aldı.

Tüm oyuncu kadrosu AEDAŞ çalışanlarından oluşan Çalışan Sahnesi Tiyatrosu, iş yaşamındaki zorlukları tiyatro oyunu ile anlattı. Senaryosunu yaşanan olaylardan alan oyunun ilk gösterimi Yeni Mahalle Kültür Merkezi’nde yapılırken, galası ise Haşim İşcan Kültür Merkezi Antalya Devlet Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi.

Çalışan Sahnesi Tiyatrosu, finali ise Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Kongre ve Sergi Salonu’nda yaptı.

İslamoğlu: “Gurur verici bir performans”

AEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, ortaya koydukları performans için çalışanlarını kutlarken “Çalışan Sahnesi Projesi bizim en değer verdiğimiz projelerimizden biri ve arkasında 1 yıllık bir emek var. Proje sayesinde yaşanan sorunları çalışanlarımızın ve müşterilerimizin gözünden algılama şansına sahip oluyoruz. Bu arada çalışanlarımızın gösterdiği oyunculuk performansı gurur verici. Şirket olarak bundan sonra da bu tarz projeler içinde yer almaya devam edeceğiz” dedi.



300’ün üzerindeki mektuptan senaryo oluşturuldu

AEDAŞ’ın Çalışan Sahnesi Projesi’nin ilk adımı 2016 yılının Nisan ayında atıldı. Çalışanlara bir dost ismiyle mektup yazılarak en çok karşılaştıkları sorunlar ve başlarından geçen ilginç anıların paylaşılması istendi. Ardından çalışanlardan gelen 300’ün üzerinde mektup tek tek okunurken, mektuplarda yazan ve en çok karşılaşılan sorunların çözümü için 34 kişilik bir çözüm ekibi oluşturuldu. Söz konusu sorun ve çözümlerin tüm çalışanlarla paylaşımı için ise evrensel bir dil olan tiyatro seçildi. Yine çalışanlarından oluşan bir ekip senaryo yazarak sorunları tiyatro oyunu haline getirdi. Şirket içinden gönüllülük esasına dayalı olarak kurulan 16 kişilik amatör oyuncu kadrosu, 4 ay boyunca nefes, diksiyon ve oyunculuk eğitimi aldı.

Proje kapsamında şirket dışından sadece yönetmen, dekor ve müzik desteği alındı. Tiyatro oyununda yönetmenliği tiyatro oyuncusu Bilgen Genç Özçelik üstlenirken, dekoru Birsen Yatar, çalışan sahnesine özel olarak hazırlanan tiyatro müziğini ise Cem Mustafa Karaalan hazırladı.

Çalışanların çocukları da kısa filmde rol aldı

Projede sadece çalışanlar değil, çocukları da aktif olarak yer aldı. Çalışanların çocuklarının rol aldığı, iş sağlığı ve güvenliği kurallarına neden uyulması gerektiğinin çocuklar üzerinden anlatıldığı bir kısa film hazırlandı. Söz konusu film, tiyatro oyununun final sahnesinde izleyicilerle buluştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile