Antalya'da Cinayetin Izlerini Fondötenle Kapatan Resim Ögretmenine Müebbet Hapis

Antalya'da, geçirdigi kalp krizi nedeniyle hayatini kaybettigi degerlendirilen kadini öldürdügünü itiraf eden sanik, müebbet hapis cezasina çarptirildi.

Antalya 4. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, tutuklu sanik Cem Y, müstekiler ve taraf avukatlari hazir bulundu.

Öldürülen Gülsüm T'nin yakinlari mahkemeden, sanigin en agir sekilde cezalandirilmasini, iyi hal indiriminin uygulanmamasini talep etti.

Söz verilen sanik Cem Y. ise yasanan olaydan dolayi pisman oldugunu, Gülsüm T'nin nasil öldügüne hala anlam veremedigini, zarar verme kastinin olmadigini dile getirdi.

Kararini açiklayan mahkeme heyeti, saniga "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis, "hirsizlik"tan da 7 yil hapis cezasi verdi.

Adana'da 27 Mayis'ta polis merkezine giden Cem Y, Antalya'da ölen Gülsüm T. ile yaklasik 2,5 yildan beri arkadas olduklarini, ölmeden önce yanina gidip birlikte vakit geçirdiklerini, sabah uyandiginda ise mutfakta arkadasinin cesedini görünce korkup kimseye anlatamadigini ve Adana'ya döndügünü belirtmisti.

Bunun üzerine, hakkinda "olayi bildirme yükümlülügünü yerine getirmemek" suçundan islem yapilarak serbest birakilan sanik, bir gün sonra polisi telefonla arayarak Gülsüm T'yi öldürdügünü itiraf edip, vicdan azabi çektigini söyleyerek intihar girisiminde bulunmustu.

Cem Y'nin, cinayetin ardindan çizdigi Gülsüm T'nin portresini çerçeveleterek evinin bir kösesine koyup, çiçeklerle süsledigi, yanina da not biraktigi tespit edilmisti.

Hazirlanan iddianamede, Cem Y'nin baska bir kadinla arkadas olmasi üzerine ikili arasinda tartismanin çiktigi, sanigin maktulü banyoda bornoz kusagiyla bogarak öldürdügü, fondöten gibi makyaj malzemeleriyle izleri kapattigi bildirilmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile