Antalya'da Düsen Sicaklik Bile Mevsim Normalleri Üzerinde Seyrediyor

Antalya'da Düsen Sicaklik Bile Mevsim Normalleri Üzerinde Seyrediyor

Nisan ayinda 30 derecenin üstüne çikip yaz havasi yasatan Antalya’da, sicakliklar önümüzdeki günlerde 2 ila 4 derece düsecek. Cumartesi günü yeni bir yagisli sistemin etkisi altina girecek kentte, sicaklik düsüsü yasanmasina ragmen mevsim normallerinin üzerinde seyrettigi belirtildi. Öte yandan her yil vatandaslarin kabusu olan Afrika toz tasiniminin ise önümüzdeki 5 gün boyunca Antalya, Mugla, Burdur ve Isparta’da beklenmedigi bildirildi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlügü Sube Müdürü Fatma Yaylali, Antalya için önümüzdeki 5 günlük hava durumunun tahminlerini paylasti. Antalya ve çevrelerinin parçali az bulutlu, Cumartesi günü ise yeni bir yagisli sistemin etkisi altina girecegini kaydeden Yaylali, "Yer yer kuvvetli olmak üzere, aralikli gök gürültülü saganak bekliyoruz. Rüzgarin kuzey ve dogu, ögle saatlerinden itibaren güney ve dogu yönlerden hafif, ara sira orta kuvvetli, Çarsamba günü ise (bugün) Antalya’nin iç ve yüksek kesimlerinde yer yer kuvvetli saatte 30-50 kilometre esecegini tahmin ediyoruz" dedi.



"Sicaklik 2 ila 4 derece düsecek"

Hava sicakliklarinda son 5 gün içerisinde gerçeklesen sicakliklara göre, 2-4 derece azalma yasanacagini aktaran Yaylali, “Ancak önümüzdeki gün içerisinde beklenen sicakliklarin yine mevsim normalleri üzerinde gerçeklesecegini tahmin ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

"Afrika toz tasinimi beklemiyoruz"

Son olarak her yil Akdeniz’deki vatandaslarin, özellikle araç sahiplerinin kabusu haline gelen Afrika toz tasinimi hakkindaki tahminleri de paylasan Yaylali, "Antalya, Mugla, Burdur, Isparta illerinde etkili bir toz tasinimi beklemiyoruz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile