Antalya'da Gazipasa Havalimanindaki Uçak Arizasi Diger Uçaklarin Yolcularini Vurdu

Antalya'da Gazipasa Havalimanindaki Uçak Arizasi Diger Uçaklarin Yolcularini Vurdu

Antalya’nin Gazipasa-Alanya Havalimaninda piste inis yapan yolcu uçaginin lastigi patladi ve sürüklendi. Inisi problemsiz gerçeklestiren uçaktaki yolcular güvenle tahliye edilirken uçak bakim için aprona alindi. Havalimaninda uçaklarin kalkisinin iptal edilmesi nedeniyle diger tarifeli uçak yolcular havalimani disinda bekledi.

Edinilen bilgiye göre, saat 10.40’ta Almanya’nin Köln kendinden gelen ve 188 yolcu ile 8 mürettebatin bulundugu Corendon Havayollarina ait yolcu uçaginin Gazipasa-Alanya Havalimanina inisinin hemen sonrasinda lastigi patladi. Kisa süreli panik yasanan uçakta inis problemsiz tamamlanirken yolcular tahliye edildi. Lastik ve canti hasar gören uçak ise bakim için aprona alindi.

"Antalya’ya gitmek için otobüs bekliyoruz"

Havalimaninda gün içinde yapilacak iç ve dis hatlara ait toplam 12 uçusun iptal edilmesinin ardindan uçaklarin kalkisi da iptal olan diger tarifeli uçak seferlerinin yolculari da beklemeye alindi. Uçak seferlerinin iptal edildigi anonsunun ardindan beklemeye baslayan yolcular kendileriyle kimsenin ilgilenmedigini ileri sürdü. Yolcular, "Pistte bir uçakta ariza olmus. Ondan dolayi uçaklari iptal ettiler. Böyle bekliyoruz burada. Antalya’ya gitmek için otobüsü bekliyoruz ama 2 saat oldu otobüs gelmedi. Bizi buraya biraktilar. Hiç bilgi vermiyorlar. Su bile bulamadik. Saat 11.00’den beri buradayiz" dedi.

Hollanda uyruklu Marek Doneveth isimli yolcu ise, "Çocuklarim var. Içeriden disariya çikin diyorlar. Bes kisiyle görüstüm. Hepsi bekleyin diyorlar" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile