Antalya'da İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Antalya'da İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.



Vali Muammer Türker başkanlığında, Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Yurdagül, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve ilgili kurum ve kuruluşların müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Türker, yaptığı açıklamada, gerek Türkiye'de gerekse dünya genelini ilgilendiren sorunlardan biri olan uyuşturucuyla mücadelenin başta gençlik olmak üzere toplumun bütün kesimlerini etkileyen büyük bir sorun olduğunu dile getirdi.

Uyuşturucuyla mücadelenin sadece sağlık ve polisiye sorun olarak değil, toplumsal, kültürel ve ekonomik birçok probleme de yol açabilen temel bir sorun olarak ele alınması gerektiğinin altını çizen Türker, şunları kaydetti:

'Türkiye genelinde, hükümet düzeyinde bir strateji ve eylem planı oluşturuldu. İllerde de bunun paralelinde dönemsel eylem planları oluşturulacak. Uyuşturucu ile mücadelenin çok boyutlu bir sorun olduğunu bir kez daha hatırlatmak gerekiyor. İl genelinde polisiye operasyonlar sıklıkla yapılmaya devam ediliyor ve bu operasyonlardan ciddi sonuçlar elde ediliyor.'

Vali Türker, bu mücadelede bütün kamu kurum ve kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine büyük iş düştüğünü ifade ederek, Antalya'nın bu mücadelede en çok zorlandığı konunun, yetersiz imkanlardan dolayı tedavi süreci olduğunu dile getirdi.

Söz konusu sıkıntının giderilmesi için çalışma yapıldığını vurgulayan Türker, bu kapsamda Kepez'de 30 yataklı bir AMATEM'in faaliyete geçirileceğini bildirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile