Antalya'da Istilaci Balon Baligi Avlama Yarismasi

Antalya'da Istilaci Balon Baligi Avlama Yarismasi

Antalya’da düzenlenen balon baligi avlama yarismasinda, 90 santimetre ve 4 kilo 40 gram agirligindaki balon baligi birinci oldu. Antalya Büyüksehir Belediyesi Baskan Danismani Lokman Atasoy, “Bu istilaci türler, denizlerimizde ciddi tehdit olusturuyor. Balon baliklari, yerli balik türlerimizi tüketiyor ve ekonomimizi olumsuz etkiliyor. Denizlerimizin korunmasi hepimizin görevi” dedi.

Denizlerdeki istilaci türlerle mücadele çalismalari çerçevesinde 25 tekne ve 70 balikçinin katilimiyla gerçeklestirilen balon baligi avlama yarismasi, sabah saat 06.00’da Antalya Balikçi Barinagi’ndan balikçilarin denize açilmasiyla start aldi. 7 saat süren kiyasiya rekabetin ardindan, 90 santimetre ve 4 kilo 40 gram agirligindaki balon baligini yakalayan Yusuf Tolga Coskun, birinci oldu. Birinciye 10 bin TL ve 12 bin TL degerinde hediye çeki verildi.



“Yerel balikçilarimizi ve ekonomimizi olumsuz etkiliyor”

Antalya Büyüksehir Belediyesi Baskan Danismani Lokman Atasoy, “Yabanci istilaci türler, Akdeniz kiyilarimiz basta olmak üzere Türkiye’nin birçok kiyi alanina iklim degisikliginin etkisiyle hizla yayilmakta. Balon baligi, maalesef tüketilemeyen zehirli bir tür. Yerel balikçilarimizi ve ekonomimizi olumsuz etkiliyor. Bu baliklar, yerli balik türlerimizi tüketiyor. Antalya Balikçi Barinagi’nin düzenledigi bu etkinlige Antalya Büyüksehir Belediyesi olarak destek veriyoruz. Bu destegimizin en büyük nedeni denizlerimizin korunmasidir. Korumak hepimizin görevi” diye konustu.



“Bu sekilde devam ederse, 5-10 yil sonra denizlerimizde balon baligindan baska bir sey bulamayacagiz”

Antalya Barinak Baskani Cemal Talas ise, "Bu bir farkindalik etkinligidir. Balon baliklari Akdeniz’de hizla çogaldi ve deniz ekosistemine zarar veriyor. Bu etkinligi kamuoyu olusturmak için düzenledik. Çünkü bu sekilde devam ederse, 5-10 yil sonra denizlerimizde balon baligindan baska bir sey bulamayacagiz. Yarismaya 25 tekne ve 70 balikçi katildi" dedi.



“Iki kulvarda birincilik elde ettik”

En büyük ve en agir baligi yakalayan Yusuf Tolga Coskun, “Bu güzel etkinlikte ekip arkadaslarimla birlikte sampiyonluk kazandik. Iki kulvarda birincilik elde ettik. Basariyi hep birlikte basardik. Benim oltama denk gelse de bu bir ekip isiydi. Amatör balikçilar için büyük bir sorun olan balon baligini yok etme konusunda katkimiz olduysa ne mutlu bize. En büyük balik kulvarinda 4 kilogramlik bir balon baligi yakalayarak ödülü kazandik. Baligimiz yaklasik 90 santimetre ve 4 kilo 40 gram agirligindaydi" dedi.

Ikincilik ödülünü, 2 kilo 280 gramlik balon baligi yakalayan Balta isimli teknenin sahibi kazandi. Bu basariyla 7 bin TL para ödülü ve 8 bin TL’lik hediye çeki almaya hak kazandi. Üçüncü olan Sisçi Sebo isimli tekne ise 1 kilo 600 gramlik balon baligiyla yarismayi tamamladi ve 5 bin TL para ödülü ile 5 bin TL’lik hediye çeki kazandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile