Antalya’da Lys ve Sbs’de İlk Bin’e Girenlere Ödül Verildi

Antalya’da Lys ve Sbs’de İlk Bin’e Girenlere Ödül Verildi

Antalya’da 2012 yılı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ve Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarına göre Türkiye genelinde ilk bine giren 189 öğrenci için ödül töreni düzenlendi.

Antalya Uygulama Oteli’nde yapılan törene Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı Turan Eren, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, eğitimciler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalya kamuoyunun beklentilerinin iyi bir şekilde giderildiğini söyledi.

İlçe ve okul müdürleri ile çok iyi bir ekip çalışası yaptıklarını söyleyen Gülay “Antalya’da kamuoyunun eğitimle ilgili üç beklentisi vardı. Birincisi, çok yoğun göç aldığımız için mutlaka fiziki depolanmada derslik başına düşen öğrenci sayısını aşağı çekmemiz gerekiyordu. İkincisi, iyi insan yetiştirmemiz gerekiyordu. Üçüncüsü, de akademik başarıda mutlaka başarılı olmamız gerekiyordu” dedi.

Yapılan çalışmalar ve özellikle son yıllarda hayırseverlerin verdiği destek ve okul yaptırmaları neticesinde 377 okul 5 bin 383 dersliğin Antalya iline kazandırıldığını kaydeden Gülay, SBS ilk bine 2010’da 19, 2011’de 28 öğrencinin yer aldığını, 2012 yılında ise bu rakamın 37’e yükseldiğini belirtti.

LYS’de yaşanan gelişmeleri değerlendiren Gülay 2010 yılında 112, 2011’de 153, 2012’de ise neticelerin 152 olduğunu ifade etti.

Antalya’da güzel bir başarı yakaladıklarını söyleyen Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da 2010 yılından 2012 yılına kadar SBS’de neticelerin ikiye katlandığını belirtti.

Disiplinli çalışmanın Antalya için güzel bir başarı getirdiğini ifade eden Vali Altıparmak, “Bunun elbette ki zeka ile ilgisi var mutlaka, ama disiplinli bir çalışma ile ailenin desteği ve vermiş olduğu motivasyonla, öğretmenlerinizin çok özel gayretleri ile bu sınavdan fevkalade başarı ile çıktınız, hepinizi tebrik ediyorum. Antalya için çok güzel bir başarı. Üniversiteye girmede de toplam ilk binde 152 öğrenciye ulaşmışız, 2010’da 112 öğrenci imiş. Yani Antalya’nın başarısı sorgulanacak bir başarı değil, tamamen takdir edilecek bir başarıdır” şeklinde konuştu.

Antalya’nın fiziki şartlar açısından 4+4+4 ile ilgili bir sistemle karşılaştığında en sorunsuz il olarak eğitim öğretim yılına başladığını belirten Vali Altıparmak şöyle konuştu: “Hayırseverlerin bunda çok emeği, katkısı var. Ama her şeyden önce onların içinden gelen ‘ben eğitime katkı sağlayım’ demesi önemli. Elindeki imkanları tamamen bu işe adayan çok kıymetli hayırseverlerimiz var. Bunun yanında ‘her ilçeye bir anaokulu, her okula bir anasınıfı’ deye başlattığımız kampanya çerçevesinde de çok ciddi destek aldık. O kazanmış olduğumuz yüzlerce sınıf bugün 4+4+4’te çok olumlu bir sonuç olarak karşımıza çıktı.” Konuşmaların ardından ilk bine giren SBS’de 37, LYS’de ise 152 öğrenciye başarı belgesi, dolma kalem takımı ve kitap hediye edildi. SBS’de ilk bine giren 37 öğrenciden 27’sinin, LYS’de ise 152 öğrenciden 39’nun özel okul öğrencileri olduğu dikkat çekti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile