Antalya'da Nisan Ayinda 1 Kilogram Uyusturucu Ele Geçirildi, 53 Kisi Tutuklandi

Antalya'da Nisan Ayinda 1 Kilogram Uyusturucu Ele Geçirildi, 53 Kisi Tutuklandi

Antalya’nin Huzuru Güvenlik ve Asayis Bilgilendirme Toplantisi’ni gerçeklestiren Antalya Valisi Hulusi Sahin, Nisan ayi içerisinde 1 kilo 29 gram ve bin 100 adet uyusturucu/uyarici madde ele geçirildigini, 880 süpheli sahsa islem yapildigini ve 53 sahsin tutuklandigini açikladi.

Içisleri Bakanliginin Türkiye’nin Huzuru Projesi kapsaminda düzenlenen aylik Antalya’nin Huzuru Güvenlik ve Asayis Bilgilendirme Toplantisi’nin üçüncüsü düzenlendi.

Vali Hulusi Sahin, Antalya Valiligi’nde yapilan toplantida, Nisan ayi içerisinde asayis, kaçakçilik ve organize suçlar, narkotik, göçmen kaçakçiligi suçlari, siber suçlarla mücadele, trafik alanlarinda yapilan çalismalar ve yürütülen operasyonlar hakkinda açiklamalarda bulundu.

4468 aranan sahis yakalandi, 691’i tutuklandi

Kentin huzur ve güvenligi için jandarma ve emniyetin yaptigi asayis suçlarina yönelik çalismalari açiklayan Vali Sahin, Il genelinde 8 bin 93 olay meydana geldigini ve yüzde 97,8 ‘inin aydinlatma basarisinin mevcut oldugunu kaydetti.

Sahin, yapilan operasyonlarda 4.468 aranan sahsin yakalandigini 691’inin tutuklandigini aktardi.

Kaçakçilik ve organize suçlari

Jandarma ve Emniyet Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlüklerinin yaptigi operasyonlara deginen Vali Sahin, organize suçlarla mücadele, kaçakçilikla mücadele, mali suçlarla mücadele, aklama suçlari ve suç gelirlerine yönelik suçlar ile mücadele birimlerinde toplam 122 operasyon gerçeklestirildigini belirterek, 214 süpheli sahsa islem yapildigini ve 15 sahsin tutuklandigini dile getirdi.

Uyusturucu operasyonlari

Uyusturucuyla mücadelede de kararli çalismalarina araliksiz devam ettiklerini ifade eden Vali Sahin, Nisan ayi içerisinde uyusturucuyla mücadeleye yönelik 823 operasyon düzenlendigini, 1 kilo 29 gram ve 1.100 adet uyusturucu/uyarici madde ele geçirildigini, 880 süpheli sahsa islem yapildigini ve 53 sahsin tutuklandigini söyledi.



100 bin 692 yabanci uyruklu sahsin oturma izni var

Nisan ayinda dört ayri göçmen kaçakçiligi operasyonunda adli makamlara sevk edilen 6 süpheli organizatör sahistan 3’ünün tutuklandigini açiklayan Sahin, 67 farkli yabanci uyruklu sahisin da sinir disi edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildigini kaydetti.

Antalya’da 100 bin 692 yabanci uyruklu sahsa oturma izni verildigini de belirten Sahin, uyruklarina göre ilk sirada Ruslar, ikinci Kazaklar, üçüncü Ukraynalilar oldugunu açikladi.



Siber Suçlarla Mücadele operasyonunda 24 kisi tutuklandi

Antalya Valisi Hulusi Sahin, Nisan ayinda Siber Suçlarla Mücadele kapsaminda gerçeklestirilen 7 operasyonda toplam 54 süpheli sahis yakalandigini, 24 sahsin tutuklandigini, 25 sahis hakkinda adli kontrol karari verildigini ve 5 sahsin serbest birakildigini ifade etti.



2 bin 880 araç trafikten men edildi

Emniyet bölgesinde il genelinde gerçeklesen 371.755 trafik denetiminde 84 bin 684 sahsa idari para cezasi uygulandigini belirten Vali Sahin, “2 bin 880 araç trafikten men edildi, 36 E-scooter sürücüsüne cezai islem uygulandi. Il genelinde meydana gelen 2 bin 33 trafik kazasinda maalesef 7 vatandasimiz vefat etti. bin 486 vatandasimiz yaralandi. Korsan tasimacilik kapsaminda 47, engelli araçlari için ayrilmis park yerlerini kullanan bin 61 araca cezai islem uygulandi” dedi.



Denizi kirleten teknelere ceza

Sahil Güvenlik Komutanligi ekiplerinin bin 39 adet gemi, tekne ve isletme kontrol ettigini de anlatan Vali Sahin, “Bu kontroller neticesinde mevzuatlara aykiri faaliyette bulundugu tespit edilen gemi, tekne ve isletmelere 88 adet cezai islem uygulanmistir. Kaçakçilik istihbarat, harekat ve bilgi toplama sorgulamalari kapsaminda 9 bin 244 sahsin sorgulamasi yapilmis, arama kaydi bulunan 7 kisi tespit edilerek gerekli islemler yapilmistir. Bes adet arama kurtarma görevinde 81 sahis sag olarak kurtarilmistir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile