Antalya'da Rusça Konusan Ve Uluslararasi Is Adamlari Dernegi Kuruldu

Antalya'da Rusça Konusan Ve Uluslararasi Is Adamlari Dernegi Kuruldu

Antalya’da, yabanci girisimcilerin ayni çati altina toplanmasini saglamak ve bunlarin uluslararasi hedeflere sahip Türk girisimcilerle bulusup sinerji gelistirmesi amaciyla Rusça Konusan ve Uluslararasi Is Adamlari Dernegi kuruldu. Avukat Ilhan Subasi’nin baskanligini yaptigi dernek, 7 kurucu üyenin is birliginde çalismalara basladi.

Antalya’da yeni faaliyete geçen Rusça Konusan ve Uluslararasi Is Adamlari Dernegi, 7 Mart 2024 tarihinde açildi. Kuruldugu günden itibaren dikkat çeken etkinliklere ev sahipligi yapan dernek, güvenli ticaretin bagimsiz sivil bir olusum olarak tesvik edilebilmesi için çalismalarina devam ediyor. Merkezi Antalya’da olan dernegin, yakin süreçte Türkiye’nin ticari olarak önde gelen sehirlerinde ve Türkiye’nin ticareti açisindan öncelikli hedefleri arasinda yer alan ülkelerde subeler ve temsilcilikler açmasi planlaniyor

Rusça Konusan ve Uluslararasi Is Adamlari Dernegi, Rusça, Türkçe ve Ingilizce dillerinde üyeler arasinda etkin bir iletisimin saglandigi ve bu dillerde etkinlikler yapma yetkinligine sahip, özgün, kozmopolit bir STK olabilmek için, faaliyetlerini sürdürecek.

Dernek Baskani Ilhan Subasi, Türkiye’deki birçok ticaret örgütünün yerel girisimci ve yatirimciyi birlestirme hedefiyle sinirli

kaldigini belirterek dernegin kurulus amacini anlatti. Subasi, "Kurucular olarak yapmis oldugumuz birçok arastirmalarda, dünyanin önde gelen enternasyonal ve turistik bir sehri olan Antalya’da yabanci girisimcilerin bir çati altina toplanmasini ve bunlarin uluslararasi hedeflere sahip Türk girisimcilerle bulusup sinerji gelistirmesini, üyelerin baglantilar edinmesini ve dayanismalarini saglayacak bir is adamlari derneginin bulunmadigini ve hali hazirda böyle bir dernege büyük ihtiyaç oldugunu fark ettik.

Görüsmüs oldugumuz yabanci girisimciler ve yatirimcilar Türklerle is yapmak istediklerini ancak dil ve kültürel farklilik bariyeri, güvenli ticaret kanallarina erisim zorluklari gibi faktörlerin kendilerinin ya gerekli ticari girisim cesaretini gösterememelerine veya ticari olarak gelmeleri gerektigi yere gelememelerine sebep oldugunu belirtmislerdir. Benzer sekilde sorunlari ve tereddütleri Türk is adamlari da yabancilarla yapmak istedikleri ticari yatirim ve aktiviteler için belirtmis olup hedefledikleri is hacmine bu sebeple ulasamadiklarini belirtmislerdir. Bu yönlü zorluklari asmak ve güvenli ticaretin bagimsiz sivil bir olusum olarak tesvik edilebilmesi için biz uzman kurucular ve girisimciler kadrosu olarak bu dernegi kurduk" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile