Antalya'da Saat Kulesi'ne Dikilen Bayraga Yapilan Itiraza Vali Sahin Son Noktayi Koydu

Antalya'da Saat Kulesi'ne Dikilen Bayraga Yapilan Itiraza Vali Sahin Son Noktayi Koydu

Antalya’nin simgelerinden Saat Kulesi’ne dikilen gönder ve Türk bayragi, tartismalari da beraberinde getirdi. Yapiya zarar verebilecegine dair yazi hazirlayan Antalya Vakiflar Bölge Müdürlügü konuyu Koruma Bölge Kurulu’na iletirken, Antalya Valisi Hulusi Sahin, “Bilimin çözemeyecegi sey yoktur, bayrak diregimiz orada konumlanacak ve hep kalacak” ifadelerine yer verdi.

Tarihi Kaleiçi’nin girisi Kalekapisi bölgesinde yer alan, Roma, Selçuklu, Osmanli ve Cumhuriyet döneminin izlerini tasiyan Saat Kulesi’ne dikilen Türk bayragi, tartismalara neden oldu. 2021’den bu yana süren restorasyon çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan, geçtigimiz Subat ayinda orijinal olmayan saat mekanizmasinin yerine aslina uygun olarak hazirlanan saatin yerlestirildigi sirada, kulenin 1990’li yillarda çekilen fotografinda gönderde dalgalanan Türk bayragini gören Antalya Valisi Hulusi Sahin, Saat Kulesi’ne Türk bayragi asilmasi talimatini verdi.

Bayrak talimatini Antalya Valisi verdi

Antalya Valiligi Kültür Varliklari Birim Müdürü Cemil Karabayram, bir sabah çok erken saatlerde Vali Hulusi Sahin’den gelen talimatla, kuleye bayrak yerlestirilmesi için çalismalara basladiklarini açikladi.

Karabayram, “Saat kulemizi tamamladik ve hizmete açtik. Kulemizle ilgili 1990’li yillardan bugüne dair dalgalanan bir Türk bayragimiz vardi zaten, kurula restorasyon projesi gittigi zaman bayrak birakilmiyor. Sayin Valimiz, bu konuyu inceletmis ve durumu tespit ettirmis. Sabahin erken bir vaktinde kendisinden talimat geldi, Türk bayraginin eski yerine konumlandirilmasi seklinde. Emri almamizla birlikte hummali bir çalismaya basladik. Bayragimizin 1990’li yillarda kulemizde dalgalandigi yere konumlandirma islemi yapildi” ifadelerine yer verdi.

Vakiflar Bölge Müdürlügü yazisi

Gönder ve Türk bayraginin konumlandirilmasindan sonra Koruma Bölge Kurulu ile yazismaya basladiklarini açiklayan Cemil Karabayram, Vakiflar Bölge Müdürlügü’nün yazisma sirasinda yapinin zarar görecegine dair bir yazi hazirladigini kaydetti.

Karabayram, “Bayragi yerlestirmemizle birlikte Koruma Bölge Kurulu ile yazismalarimizi yaptik, o sirada Vakiflar Bölge Müdürlügü’nden bir yazi geldi. Yapinin zarar görecegi, tas düsme tehlikesinin dogabilecegi, derzlerde sikinti olabilecegi, rüzgarin etkisinin vb. olusturacagi sorunlari gündeme alan bir yazi düzenlendi ve o yazi Koruma Bölge Kurulu’na iletiliyor. Konuyu hemen bölge kuruluna incelettik ve konuyu irdelemeye basladik. Koruma Bölge Kurulu toplantisinda Vakiflar Bölge Müdürlügü’nün temsilcisi karara itiraz etti. Derzlerin sikinti görebilecegi, taslarin asagiya düsebilecegi, bayrak direginin yapiya zarar verecegi, baska bir yere konumlanmasi gerektiginden ve rüzgar egilimini anlatti. Bu söz konusu tereddütleri bildigimizden, borunun içerisinden çelik halat sistemi gererek, o çelik halat sisteminden de ileride olabilecek rüzgara karsi gerekli önlemleri aldigimizi aktardik. Valimize bu konu iletildigi zaman, ‘O bayragi oraya dikeceksiniz ve orada dalgalanacak” diye konustu.



“Sayin Valimiz, bayrak konusunda gerekeni yapti”

Cemil Karabayram, Antalya Valisi Hulusi Sahin’in bayragin yerinde kalmasi gerektigi konusunda kararli olduguna dikkat çekerek, bayrak direginin yapiya zarar vermedigine dair rapor hazirlandigini dile getirdi. Karabayram, “Sayin Valimiz bayrak konusunda geregini yapmistir. Biz de bayrak direginin yapiya zarar vermedigini ispatladik, rapor haline getirdik. Valimizin de bize ilk talimati; ‘Bilimin çözemeyecegi sey yoktur, bayrak diregimiz orada konumlanacak ve hep kalacak’ seklinde oldu” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile