Antalya'da Turistlerin Yeni Cazibesi Noktasi Dünyaca Ünlü Falezlerin Magaralari

Antalya'da Turistlerin Yeni Cazibesi Noktasi Dünyaca Ünlü Falezlerin Magaralari

Antalya’nin dünyaca ünlü falezlerinin denizle bulustugu noktada bulunan onlarca magara, kente gelen turistlerin yeni çekim noktasi oldu. Dünyanin dört bir tarafindan gelen tatilciler bir yandan tatillerini yaparken diger taraftan da dalgiçlarin rehberliginde magaralara dalis yaparak su altini kesfetmenin keyfini sürüyor.

Turizm kenti Antalya’da her yil onlarca ülkeden milyonlarca turist agirlamaya devam ediyor. Denizi, kumu, günesi ve tatil merkezleri ile adeta birçok sehri kiskandiran Antalya’da bu yil beklenen turist sayisi ise 17 milyon. Turizmi kenti Antalya’ya gelen milyonlarca turist bir yandan en güzel tatil merkezlerinde tatillerini yaparken diger taraftan da dünyaca ünlü falezlerin denizle bulustugu noktada bulunan onlarca magaraya dalis yapiyor. Deniz canlilari açisindan da birçok türü barindiran magaralar sehre gelen turistlerin yeni çekim ve cazibe merkezi oldu. Özellikle Rus ve Avrupali turistler magara dalislarina ilgi gösteriyor.

“Magaralara dalis yapmak için çok sayida turist geliyor”

Antalya’da uzun zamandir su altina dalis yapmak isteyen turistlere rehberlik yapan Antalya Sualti Dernegi Baskani Semih Basaran, “Kaleiçi yat limaninda dalislarimizi yapiyoruz. Antalya su alti güzellikleri ile de öne çikiyor. Bizim tarihimiz var, bu liman 2 bin yil önce yapildigi biliniyor. Ayni zamanda falezlerin dogal yapisindan kaynaklanan magaralar turistlerin ilgisini çekiyor. Magaralara dalis yapmak için çok sayida turist geliyor. Hiç egitim almadan tanitim dalisi seklinde dalis da yapabiliyorlar. Bunlar da ayri bir deneyim oluyor. Bu sekilde sehrimizin denizalti güzelliklerini görme firsati buluyorlar” dedi.



“Çöplere çok sik rastliyoruz”

Zaman zaman deniz altinda istenmeyen görüntüler de gördüklerini belirten Basaran, “Çöplere çok sik rastliyoruz. Pandemi döneminde daha çok maske ve eldiven görürken simdi karasal çöpleri görmeye basladik. Özellikle pet siseler canlilar için çok zararlidir. Bunun yaninda içecek kutularini çok sik görüyoruz. Diger taraftan su alti canlilarina da zarar veriyoruz. Özellikle falezleri yasam alani haline getiren Akdeniz Foklari etkileniyor. Plastikler yasamlarini tehdit ediyor” açiklamasini yapti.

Daha çok Avrupali turistler ilgi gösteriyor

Antalya’da su altina daha çok Avrupali turistlerin ilgi gösterdigini belirten Basaran, “Rus turistlerde azimsanmayacak derece fazla var. Arap ülkelerinden de gelenler var. Bir dalis 40 dakikaya yakin sürer. Daha önce egitim aldi ise uzun da sürebilir. Magaralara girmek için uzmanlik gerektiriyor. Bunu egitimini almak gerekiyor. Oralara girince de yine çöp görüyoruz” sözlerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile