Antalya'da Turizmdeki Hareketlilik Sektörü Sevindirdi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Davut Çetin: 'Rusya pazarinin açilmasi kurtarici oldu, umarim Almanya pazari daha iyiye gider ve Ingiltere de açilir. Turizmde canlanma bütün sirketlerimize nefes aldiracaktir' 'Önümüzde bayram tatili gibi firsatlar da var. Biz de tanitim ve reklam çalismalarimizi yogunlastiracagiz. Rusya'dan, Almanya'dan, Istanbul'dan, Türkiye'nin her yerinden insanlar Antalya'ya daha çok gelecek'

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) Yönetim Kurulu Baskani Davut Çetin, turizmde yasanan hareketliligin sektörü mutlu ettigini belirterek, Rusya pazarinin açilmasinin kurtarici oldugunu, bu durumun tüm sirketlere nefes aldiracagini söyledi.

Çetin, ATSO Haziran Ayi Olagan Meclis Toplantisi'nda, odanin uluslararasi iliskilerinin gelistigini, Danimarka, Romanya ve Macaristan büyükelçileri ile dis temaslarda bulunduklarini söyledi.

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu'nun ev sahipliginde gerçeklestirilen "Antalya Diplomasi Forumu"nun önemine isaret eden Çetin, forumun geleneksel hale gelmesi gerektigini, gelecekte "diplomasi ve ekonomi" forumuna dönüsebilecegini vurguladi.

Oda bünyesinde yürütülen proje çalismalarina "dijital pazarlama" ile devam edeceklerini aktaran Çetin, "Bu kapsamda Ankara, Istanbul, Almanya ve Rusya'da dijital pazarlama çalismasi baslatiyoruz. Önümüzdeki birkaç günde internetten reklamlar baslayacak. Böylece hem iç hem dis turizmde önemli pazarlarda kentimizin reklamini yapacagiz. Sonraki asamada Ingiltere gibi ülkelere ve diger büyük illerimize de yönelecegiz." dedi.

Çetin, "dijital pazarlama" ile kisa sürede milyonlarca kisiye ulasmanin mümkün oldugunu, tanitimla yüz binlerce kisiyi bu sezonda kent merkezine çekmek istediklerini dile getirdi.

- "Turizmdeki canlanma sirketlere nefes aldiracak"

Türkiye ekonomisindeki gelismelere de deginen Çetin, "Geçen yil en büyük 500 sanayi firmasinda ortalama yüzde 55 kar artisi oldu. Bes aylik ihracat hem Türkiye hem Antalya olarak yüzde 37-38 oraninda artti. Haziran ayinda da bu artis devam etti. Bazi firmalar ihracata mal yetistiremiyor, konteyner sikintisi yasanmaya devam ediyor." diye konustu.

Çetin, Rusya'nin uçus kisitlamasini kaldirmasiyla turizm sektöründe hareketlenme yasanmasinin sektörü mutlu ettigini belirterek, güzel bir sezon olmasini temenni etti.

Turizmin birçok sektörü de etkiledigine dikkati çeken Çetin, "Rusya pazarinin açilmasi kurtarici oldu, umarim Almanya pazari daha iyiye gider ve Ingiltere de açilir. Turizmde canlanma bütün sirketlerimize nefes aldiracaktir. Önümüzde bayram tatili gibi firsatlar da var. Biz de tanitim ve reklam çalismalarimizi yogunlastiracagiz. Rusya'dan, Almanya'dan, Istanbul'dan, Türkiye'nin her yerinden insanlar Antalya'ya daha çok gelecek." ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile