Antalya'da Ulasim Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi

Antalya'da Ulasim Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi

UKOME Genel Kurulu’nda alinan karar ile Antalya kent içi ulasim ücretlerine zam yapildi. Zam sonrasi tam ücret 20 TL olurken, emekli ve ögretmen 19 TL, ögrenci 10 TL, kredi karti ile binis ücreti ise 25 TL olarak güncellendi.

Antalya’da ulasim esnafinin ücretlere zam talebi sonrasinda toplanan UKOME Genel Kurulu’nda toplu ulasim ücretine yüzde 33 zam yapilmasi karari alindi. Böylece kent içi ulasimda yeni ücret tarifesi 15 TL olan tam ücret 20 TL olurken, ögrenci 10 TL, ögretmen ve emekli 19 TL, kredi karti ise 25 TL olarak belirlendi. Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Yasin Arslan, son olarak 2023 yili Temmuz ayinda ulasim ücretine zam yapildigini hatirlatarak, "En son geçtigimiz yil Temmuz ayinda ulasim ücretine zam yapilmisti. UKOME’den oransal anlamda degil de tam ücreti 22 TL, emekli ve ögretmen 21 TL, ögrenci ücretinin ise 12 TL, kredi karti ile binisinde 30 lira olmasi yönünde talebimiz vardi" dedi.



Sehir içi ulasima yüzde 33 zam

UKOME Genel Kurulu’nda sehir içi ulasim ücretlerine yüzde 33 oraninda zam yapilmasi karari alindigini yeni tarifenin ise yürürlüge girecegi tarihin ilerleyen günlerde duyurulacagini belirten Arslan, "UKOME tam yüzde 33 oraninda yapilacak zam sonrasi sehir içi toplu ulasimda tam ücretin 20 TL, emekli ve ögretmen 19 TL, ögrenci 10 TL, kredi karti ile binisin ise 25 TL olarak uygulanmasini uygun gördü. Su anda yeni ücret tarifesinin uygulanacagi tarih konusunda her hangi bir karar alinmadi" ifadelerini kullandi. Kent içi ulasimda bir otobüsün günlük ortalama 120 litre yakit tükettiginin altini çizen Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Yasin Arslan, "En son zaman aldigimizda yakin 37 liraydi, su anda 42 lira civarlarinda, bu da günlük 5-6 bin TL civarinda degisiyor" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile