Antalya'da Yaslari 20 Ile 70 Arasinda Degisen Kadinlar, Denizde Su Jimnastigi Ile Forma Giriyor

Antalya'da Yaslari 20 Ile 70 Arasinda Degisen Kadinlar, Denizde Su Jimnastigi Ile Forma Giriyor

Antalya’da yaslari 25 ile 70 arasinda degisen kadinlar, su jimnastigi ile form tutuyor. Falezler altindaki Inciralti Plaji’na yaklasik 80 basamakla inen kadinlar, jimnastikle spor ve eglenceyi bir arada yasiyor.

Muratpasa Belediyesi’nin ‘Saglikli Muratpasa Hareketi’ kapsaminda baslattigi su jimnastigine tüm kadinlar büyük ilgi gösteriyor. Yaslari 25 ile 70 arasinda degisen kadinlar, sabahin erken saatlerinde dünyaca ünlü falezlerin altindaki Erenkus Plaji’nin yolunu tutuyor. 80 basamak inerek falezin denizle bulustugu noktadaki plaja inen ve Akdeniz’in mavi sularina ulasan kadinlar, isinma hareketleriyle basladiklari sabah sporuna denizde jimnastikle devam ediyor.

Muratpasa Belediyesi Su Jimnastigi ve Sabah Sporlari Egitmeni Ülker Pinar Aydin, gösterdigi hareketleri büyük bir dikkat ve basariyla yapan kadinlar, 1 saat boyunca suda tüm vücut bölümleri çalistiriyor. Kadinlar su üzerindeki halata tutunarak güvenli ve rahat bir sekilde gösterilen hareketleri basariyla yapabiliyor.

Öte yandan falezlerin manzarasi ve kadinlarin Akdeniz’in mavi sularindaki su jimnastigi havadan drone ile de görüntülendi.

"Her yas grubundan kadinlarimiz var"

Egitmen Ülker Pinar Aydin, pandemi döneminde insanlarin daha çok evlerinde zaman geçirdigini ve kilo aldigini dile getirdi.

Su jimnastigi etkinligi ile kadinlarin hem deniz keyfi hem de spor yapma imkani yasadigini ifade eden Aydin, "Yogun bir katilim oldu. Pandemi sartlarina uygun olarak önce karada isinma hareketi yapiyoruz, sonra denize giriyoruz. Yaklasik bir saat süren jimnastik çalismamizla günün stresini de atiyoruz. Etkinligimize her yas grubundan kadinlarimiz katilabiliyor. Bu sene Erenkus ve Konserve Koyu’nda derslerimiz oldu. Sali ve Persembe günleri saat 08.00’da basliyoruz. Yogun bir katilimla devam ediyoruz” dedi.



Denizde spor daha kolay

Su jimnastiginin faydalarindan bahseden Aydin, "Bazi kadinlarimiz karada spor yapamiyor ama suyun kaldirma kuvveti oldugu için hareketler daha kolay yapilabiliyor. Bu büyük bir avantaj. Denizin içinde tüm eklem ve kaslarimizi çalistiriyoruz. Bel ve boyun fitigi hastalarimiza da denizde spor iyi geliyor. Hem bedeniz hem ruhumuz için çok güzel bir etkinlik. Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal’a tüm kadinlar adina çok tesekkür ediyoruz, bu plajlari halka açtigi için” ifadelerine yer verdi.

Aydin, etkinliklerde diyetisyenlerin de görev aldigini sözlerine ekledi.

"Hem spor hem yüzme"

Su jimnastigine katilan 55 yasindaki ev hanimi Fatma Köseler, meme kanserini atlatmasinda Muratpasa Belediyesinin sportif faaliyetlerinin önemli bir katkisi oldugunu söyledi.



Suda spor yapmanin daha kolay oldugunu ve yorulmadigini belirten Köseler, “ Yeni arkadaslar ediniyorum. Egleniyoruz, spor yapiyoruz. Hem yüzüyoruz, hem spor yapiyoruz. Jimnastigin ardindan bir süre daha serbest yüzüp evimize gidiyoruz” dedi.



"Yeniden dogmus gibi oluyorum"

65 yasindaki memur emeklisi Gül Burcu, kadinlara böyle bir etkinlik sagladigi için Muratpasa Belediyesine tesekkür ederek, "Ben önceden denize havuza giremeyen, yüzme bilmeyen birisiydim. Hocalarimin sayesinde yüzmeyi ögrendim, yaptiklari etkinliklere katiliyorum ve çok keyif aliyorum. Denizden çikmak istemiyorum. Severek neseyle jimnastige geliyorum. Kollarimi, bacaklarimi, bedenimi su hafifletiyor. Sudan çikinca kendimi yeniden dogmus gibi hissediyorum. Evin yolunu tutunca her sey geri basliyor” diye konustu.



"Diyetisyenler sahada"

Muratpasa Belediyesi diyetisyenlerinden Duygu Ipekçi, çok farkli alanlarda sportif faaliyetler olmasina ragmen en büyük ilgiyi su jimnastiginin çektigini kaydetti.

Saglikli Muratpasa Hareketi çerçevesinde katilimcilarla saglikli beslenme hakkinda sohbetler gerçeklestirdiklerini kaydeden Ipekçi, “Pandemiyle birlikte vatandaslarimizi kliniklerde masalarda agirlamiyoruz. Onlarin oldugu, spor yaptigi noktalara gidiyoruz. Bize kolay ulasiyorlar ve istedikleri sorulari sorabiliyorlar” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile