Antalya'daki FETÖ/PDY Soruşturması

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bugüne kadar 3 bin 178 kişi hakkında adli, 2 bin 278 kişi hakkında ise idari işlem yapıldığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da FETÖ/PDY terör örgütüne mensup bir kısım askerin başlattığı hain darbe teşebbüsü nedeniyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Anayasa'yı ihlal', 'Cebir ve şiddet kullanarak TBMM'ni ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek', 'Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs', 'Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik' suçlarından başlatılan soruşturmaların devam ettiği belirtildi.

Soruşturma kapsamda bin 131 kişinin tutuklandığı ve 51 kişinin ise gözaltına alındığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

'488 şahıs firarda bulunmaktadır. 904'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere bin 389 kişi serbest bırakılmıştır. Ayrıca 566 kişi görevden uzaklaştırılan açıkta, bin 470 kişinin ise ihraç/iş akdi fesih edilmiş, 21 kişi emekliliğe sevk edilmiş, 221 kişi göreve iade edilmiştir. Toplam adli işlem sayısı 3 bin 178, idari işlem sayısı ise 2 bin 278’dir.'

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile