Antalya'daki Mervenur Polat Cinayeti Saniklarinin Yargilanmasina Devam Edildi

Antalya'da 4,5 aydir kayip olarak aranan 20 yasindaki Mervenur Polat'in ölü bulunmasiyla ilgili 4'ü tutuklu 6 sanigin yargilandigi davanin durusmasi görüldü.



Antalya 4. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya saniklar Cüneyt A, Gökhan H, Ferdi T. ve Aziz K, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda tutuklu bulunduklari cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katildi. Tutuksuz sanik Süleyman G, müstekiler ve taraf avukatlari durusma salonunda hazir bulundu.

Durusmada tanik olarak dinlenen Z.U, kendisinin uyusturucu bagimlisi oldugunu ve Muratpasa ilçesinde tanistigi iki kisiyle birlikte olayin gerçeklestigi yere gittigini söyledi.

Odada bulundugu sirada birisinin kapiyi açtigini belirten Z.U, "Agliyordu ama yüzünü görmedim. 'Ya' diye ses çikardi, büyük ihtimalle yardim isteyecekti. Bu sirada Cüneyt geldi ve kizi götürdü. Biz evdeyken zaten bir kizin aglama sesi geliyordu." dedi.

Tanik F.K. ise saniklari cezasini çektigi hapishaneden tanidigini ifade etti.

Cezaevinde Cüneyt A. ile sohbet ettigini anlatan F.K, sanigin "Agabey bu insanlarin hiçbir suçu yok. Benim psikolojim sorunlarim oldugu için cinayeti isledim." dedigi iddiasinda bulundu.

Mahkeme heyeti, saniklar Cüneyt A, Gökhan H, Ferdi T. ve Aziz K'nin tutukluluk halinin devamina karar vererek dosyadaki eksiklerin tamamlanmasi için durusmayi erteledi.

Antalya'da, 19 Ekim 2020'de evden ayrildiktan sonra kendisinden haber alinamayan bir çocuk annesi Mervenur Polat'in cesedi, 8 Mart'ta bir evin çatisinda bulunmus, 7 süpheli gözaltina alinmisti. Süphelilerden biri saliverilmis, 4'ü tutuklanmis, 2'si adli kontrol sartiyla serbest birakilmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile