Antalya'daki Teleferik Kazasinin Iddianamesi Tamamlandi

Antalya'daki Teleferik Kazasinin Iddianamesi Tamamlandi

Antalya’nin Konyaalti ilçesinde 1 kisinin hayatini kaybettigi, 7 kisinin yaralandigi, 174 kisinin de mahsur kaldigi teleferik kazasina iliskin, aralarinda Kepez Belediye Baskani Mesut Kocagöz’ün de bulundugu 5’i tutuklu 12 süpheli için hazirlanan iddianame tamamlandi. Iddianamede, süpheliler için ’taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ ve ’trafik güvenligini taksirle tehlikeye sokma’ suçlarindan 27’ser yila kadar hapisle cezalandirilmalari istendi.

Konyaalti’da 1 kisinin hayatini kaybettigi, 7 kisinin yaralandigi, 174 kisinin de mahsur kaldigi teleferik kazasina dair, Kepez Belediye Baskani Mesut Kocagöz’ün de aralarinda bulundugu 5’i tutuklu 12 süpheli için hazirlanan iddianame tamamlandi. Antalya Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan ve 6. Agir Ceza Mahkemesi’ne gönderilen 36 sayfalik iddianamede 3’ü çocuk 16 müsteki ve suçtan zarar gören 146 kisi yer aldi.

Iddianamede eski ANET Genel Müdürü ve mevcut Kepez Belediye Baskani Mesut Kocagöz’le birlikte genel müdür yardimcisi A.B.S., E.K.B., S.T., O.E., S.Y., S.K.’nin ‘asli kusurlu’, diger süpheliler O.K., K.K., H.A., A.A. ve Ö.E.’nin ise ‘tali kusurlu’ olduklari belirtildi.

Iddianamede dikkat çeken bir detayda ise süpheli S.K.’nin teleferik tesisinde elektrik teknikeri olarak çalistigi, süphelinin dosyasinda ilkokul diplomasinin yer aldigi ancak ustalik ya da mesleki yeterlik belgesinin bulunmadigi vurgulandi.

Süphelilerin ifadelerinde suç isnadini kabul etmediklerini dile getirdigi iddianamede, süphelilerin ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ ve ‘trafik güvenligini taksirle tehlikeye sokma’ suçlarindan 27’ser yila kadar hapisle cezalandirilmalari talep edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile