Antalya'daki Yasa Dışı Dinleme Davası

Siyasetçi ve kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi yasa dışı dinledikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Antalya'da, aralarında siyasetçi ve kamu görevlilerinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi yasa dışı dinledikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Şenol Oral, Gökhan Tayuk, Sunal Sevindik hazır bulunurken, Alanya Cezaevinde tutuklu bulunan Rüştü Çetinkaya, Burdur Cezaevinde tutuklu bulunan Erol Çomak ile İzmir Cezaevinde tutuklu bulunan Yavuz Bölek ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

SEGBİS ile ifadesi alınan Erol Çomak, yazılı olarak 12 sayfa ifade verdiğini, daha önce tutuklanıp serbest bırakıldığını anımsatarak yine tahliyesini talep etti.

Daha önce Burdur Emniyetinde görevinin başındayken tekrar gözaltına alınıp tutuklandığını söyleyen Çomak, gerçekleştirilen dinlemede hiçbir işlemin usulsüz olmadığını, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bir bağlantısının bulunmadığını öne sürdü.

Çomak, neden tutuklu olduğunu ve suçlamanın ne olduğu hakkında bir fikrinin olmadığını savunarak, 'İstihbarat bilgileri doğruluğu henüz teyit edilmemiş bilgilerdir. Bu bilgilerin doğru olup olmadığının tespiti amacıyla dinlemeler yapılır, doğru olmadığının tespiti durumunda yapılan işlem resmi belgede sahtecilik değildir. Ben hangi eylem nedeniyle suçlandığımı bilmiyorum.' dedi.

Tutuklu sanık Gökhan Tayuk da istihbari dinlemeleri sadece görev yapma saikiyle yaptığını ve bu dinlemeleri kötü niyetli olarak kullanmadıklarını, menfaat temin etmediklerini ileri sürdü.

Yapılan dinleme işlemlerini suç işlemek amacıyla yapmadıklarını söyleyen Tayuk, 8 aydır tutuklu olduğunu hatırlatarak serbest bırakılmasını talep etti.

Duruşmaya katılanlardan Zeki Kılınç, yapılan dinleme ve işlemlerin basit bir usul hatası olmadığını, FETÖ faaliyetleri kapsamında örgüt olarak hareket eden kişiler kapsamında yapıldığının açık olduğunu savundu.

Eski CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan ise söz konusu dinlemelerin basit bir hatadan kaynaklanmadığını söyleyerek, 'Bu bir organizasyon işidir, bunun büyük bir organizasyon olduğu 15 Temmuz olaylarıyla da anlaşılmaktadır. Usulsüz olarak dinlenen kişiler sıradan kişiler değildir, kendi alanlarında dikkat çeken kişilerdir. Beni neden kendi ismimle dinlemediler, sanıkların savunmaları dava konusunu itibarsızlaştırma savunmalarıdır.' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıklardan İsa Yıldırım, Mehmet Fatih Başbuğ, Asım Demirel ve Bülent Elaldı hakkında çıkarılan yakalama emirlerinin infazına, sanık Mehmet Fatih Başbuğ hakkında ise ayrıca tutuklanması amacıyla yakalamanın gerçekleştirilmesine karar verdi.

Başka suçtan tutuklu bulunan sanıklardan Mehmet Kara, Süleyman Çark duruşma salonunda, Ali Koçak'ın ise SEGBİS ile duruşmaya hazır edilmesi istendi.

Heyet, sanık Yavuz Bölek'in, tutuklanmasına ve tutuklu sanıklardan Şenol Oral, Erol Çomak, Rüştü Çetinkaya, Sunal Sevindik ve Gökhan Tayuk'un atılı suçtan tutukluluğuna karar vererek, duruşmayı erteledi.

Duruşma sonunda basın mensuplarına açıklama yapan eski CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, mahkeme başkanının 5. kez değiştiğini ve dosyanın 40 klasör olduğunu belirterek, geçen 14 celsede hiçbir gelişme kaydedilmediğini savundu.

Duruşmanın FETÖ ayaklı bir dava olduğunu ileri süren Sapan, 'Her ne kadar FETÖ ayağından yoksun bir şekilde yürütülmeye çalışılsa da bu davanın FETÖ ayaklı bir dava olduğu aşikardır. Çünkü çok amaçlı, çok kapsamlı bir dinlemedir, organize bir olaydır.' ifadesini kullandı.

Polis Memuru Zeki Kılınç da daha önce yapılan duruşmalarda Paralel Devlet Yapılanması ve Fethullahçı Terör Örgütü kelimesinin dahi zikredilmediğini söyleyerek, davanın artık FETÖ/PDY kapsamında görülmeye başlandığını kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile