Antalya'dan 3 firma, Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasına girdi

Antalya'da faaliyet gösteren 3 firma, Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasına girdi. PVC sektöründe üretim yapan Adopen, Antalya'nın en büyük

Antalya'da faaliyet gösteren 3 firma, Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasına girdi. PVC sektöründe üretim yapan Adopen, Antalya'nın en büyük firması olurken, ağaç sanayi alanında faaliyet gösteren AGT ikinci, Yörükoğlu da üçüncü sırayı aldı.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından belirlenen 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' listesi açıklandı. Türkiye genelinde 2009 yılı net üretim satışlarına göre düzenlenen listede Antalya'dan üç firma yer alıyor.

Mustafa Sak'ın liderliğindeki ADO Grup içinde yer alan Adopen Plastik ve İnşaat Sanayi Anonim Şirketi, Antalya'nın en büyüğü olarak Türkiye sıralamasında 281'inci oldu. Ağaç sanayi alanında faaliyet gösteren Antalya firması AGT ise Türkiye sıralamasında 372'nci oldu. Türkiye'nin en büyük 500'ü arasına giren Yörükoğlu Süt ve Ürünleri Anonim Şirketi de son yılda 41 basamak birden yükselerek 392'nci sıraya çıktı.

Türkiye'deki başarılarını, yurt dışı pazarına açılarak daha da güçlendirdiklerini söyleyen Yörükoğlu Genel Müdürü Cihan Bulut, "Bağlı olduğumuz sektörde güvenli adımlarla ilerliyoruz ve listedeki başarımızı devam ettirmek istiyoruz." dedi.

Batı Akdeniz Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve merkezi Burdur'un Bucak ilçesinde bulunan AS Çimento da Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 193'üncü sırayı aldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile