Antalya Defterdarlığı Atıl Arsa ve Arazileri Satışa Çıkardı

Antalya - Antalya Defterdarlığı, atıl vaziyetteki Hazine arsa ve arazilerini satışa çıkardı.

Antalya Defterdarlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Aksu İlçesi Mandırlar Mahallesinde bulunan ve imar planında "ender tarım alanı" olarak ayrılan 217 bin 799 metrekare yüzölçümlü 2 adet taşınmaz 30 yıllık irtifak hakkı kurulmak üzere, yıllık 199 bin lira bedel üzerinden ihaleye çıkarıldı.

Öte yandan, Kepez İlçesi Duraliler Mahalleside bulunan bir daire, Varsak Mahallesinde bulunan 4 bin 453 metrekare yüzölçümlü tarım alanı, Korkuteli İlçesi'nde bulunan 43 taşınmaz taşınmaz da açık teklif usulü ile ihaleye çıkarıldı.

Açıklamada, Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az 4'te 1'i peşin olarak tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedele 24 ay içerisinde 8 eşit taksitte ödeme imkanı getirildiği, bu taksitlere de aylık yüzde 0,75 oranında düşük bir faiz uygulandığı hatırlatıldı.

Hazine'ye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgelerin de her türlü vergi, resim ve harçtan istisna olduğu, satışı yapılan taşınmaz malların satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacağı açıklamada belirtildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile