Antalya Dometesi Markalaşacak

ANTALYA - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya domatesini markalaştırmak için "Antalya'nın Ürünü: Domates" projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Budak yaptığı açıklamada, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının 2012 Yılı "Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı" kapsamında ATSO tarafından "Product of Antalya: Domates" projesinin hazırlandığını belirtti.

Projenin uygulama süresinin 9 ay olduğunu bildiren Budak, bu süre içerisinde yurt içi ve dışında reklam ve tanıtım faaliyetleri ile Antalya domatesinin tüketiminin ve tanınırlığının arttırılması için çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Proje fikrinin Antalya tarımının sorunlarını tek çatı altında ele almak ve çözümler üretmek üzere kurulan Tarım Konseyi İcra Kurulu toplantısında ortaya çıktığını anlatan Budak, şöyle konuştu:

"Konsey üyelerimizle yaptığımız toplantıda öncelikli çalışma alanları olarak 'markalaşma ve tanıtım' konuları üzerinde fikir birliğine varılmıştı. İcra kurulumuz da tanıtım çalışmalarına 'Antalya domatesi' ile başlamaya karar verdi. Antalya domatesini markalaştırmak için 'Antalya'nın Ürünü: Domates' projesini hayata geçirdik. Proje ile Antalya domatesinin üretim ve dağıtım sürecinde iyi tarım uygulaması standartlarının kullanılmasının teşvik edilmesi, Antalya'daki domates üretiminde izlenebilirliğin ve ürün standardının arttırılması, üretici ve tüketicilere yönelik bilgilendirme faaliyetlerinin yürütülmesi, etiketli ürün üretimive tüketiminin teşvik edilmesi, oluşturulan sistemin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımını yaparak Antalya domatesinin bilinirliğinin arttırılmasını hedefliyoruz."

Pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinde kullanılmak üzere, "Product of Antalya" logosunun da oluşturulacağına dikkati çeken Budak, yine tanıtım çalışmalarında kullanılmak üzere promosyon malzemeleri ve tanıtım kitapçıkları ile domates üretimi, ihracatı ve sağlığa faydaları gibi bilgileri içeren üç dilde tanıtım filminin hazırlanacağını belirtti.

Budak, yurt dışı fuarların yanı sıra bilboardlarda ve havayolu şirketlerinin dergilerine de reklam çalışması yapılacağını ifade ederek, "Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yazılan projede Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Antalya İhracatçı Birlikleri ve Antalya Ticaret Borsası, proje ortakları olarak yer alıyor" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile