Antalya Emniyet Müdürü Yılmaz: Çocukları, suçlardan korumak için sokaktan uzak tutmalıyız

Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, çocukların geleceğin suç mağdurları olmaması için sokakta çalışmalarına ve yaşamalarının önlenmesi gerektiğini s

Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, çocukların geleceğin suç mağdurları olmaması için sokakta çalışmalarına ve yaşamalarının önlenmesi gerektiğini söyledi.

Antalya Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Çiçekler Solmasın, Anneler Ağlamasın' projesi kapsamında Güneydoğum Derneği ile ortak bir panel düzenlendi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) konferans salonundaki panelde konuşan Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, çocukların geleceğin suç mağdurları olmaması için sokaklardan uzak tutulması gerektiğini ifade etti. Çocukların suç çetelerinin eline düşmemesi için sokaklardan uzaklaştırılması gerektiğini belirten Yılmaz, 'Çiçekler Solmasın, Anneler Ağlamasın' projesinin çocukları sokaktan kurtarmak için başlatıldığını ifade etti.

Projenin; sadece barındırmayı, yedirmeyi, içirmeyi amaç edinen bir çalışma olmadığını belirten Yılmaz, "Bu proje ile çocukları sokağa iten sebepleri ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu çiçekler solmasın diye çalışıyoruz. Yoksa anneler ağlar. Çocuklarımızı, suç çetelerinin içinde görmek istemiyorsak onları sokaklardan uzak tutmalıyız." dedi.

Panele Katılan AK Parti Mardin Milletvekili Nihat Eri de Güneydoğu'dan Antalya'ya yaşanan kontrolsüz göçün sokak çocuğu sorununu ortaya çıkardığını söyledi. Çocukların sokağa çıkmasında etken başka bir unsurun da aile içi yaşanan şiddet ve yetersiz ekonomik durumdan kaynaklandığını kaydeden Eri, "Aileler zor şartlarda yaşadıkları için çocukların da çalışmasına göz yumuyor. Sokakta yaşaya ve çalışan çocuklarda bir süre sonra madde bağımlılığı başlıyor ya da suç örgütlerinin eline düşüyor. Bunları önlemek için onları sokaklarda uzak tutmalıyız. Çocukları sokaklardan uzak tutmak için aileler bilgilendirilmeli, çocuklara eğitim verilmeli." şeklinde konuştu.

Panele konuşmacı olarak katılan TBMM Sokak Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı ve Siirt Milletvekili Öner Ergenç ise Türkiye'deki aile yapısını, bazı gizli ellerin yıkmak istediğini ifade etti. Ergenç, çocukların sokaklara düşmemesi için güçlü bir aile yapısına sahip olması gerektiğini söyledi.

Antalya Emniyeti Çocuk Şube Müdürü Ömür Saka da projenin başladığı Eylül 2009'dan bu yana yapılan çalışmaları anlattı. Saka, sokakta yaşayan ve çalışan çocukların büyük bir kısmının yoksul ailelerden geldiğini ifade etti. Projenin başladığı Eylül 2009'dan bu yana 192 çocuğun 103'ünün Kepez ilçesinde yaşadığını belirten Saka, bu nedenle projenin pilot bölge olarak Kepez'de uygulanmaya başladığını ifade etti.

Saka, sokakta çalışan ve yaşayan çocukları, madde kullanımı, şiddete ve cinsel istismara maruz kalma, suç örgütleri tarafından kullanılma gibi riskler beklediğini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile