Antalya İl Mili Eğitim Müdürü'nün Koltuğuna, 8 Yaşındaki Deniz Türker Oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ın koltuğuna Antbirlik İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Deniz Türker oturdu.

Antbirlik İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Karsavurdan, Sınıf Öğretmeni Birgül Peker ve veli Saliha Türker ile kızı Deniz Türker Milli Eğitim Müdürü Gülay'ı ziyaret etti.

Ziyarette Gülay, koltuğunu kısa süreliğine 8 yaşındaki Deniz Türker'e bıraktı.

Dünyadaki tek çocuk bayramının Mustafa Kemal Atatürk tarafından hediye edildiğini söyleyen Türker, dünya çocuklarına barış ve mutluluk diledi.

Milli Eğitim Müdürü Gülay, Türker'e, sosyal sorumluluk projeleri veya sportif faaliyetler konusunda bir talimatının olup olmadığını sordu. Sınıflardaki öğrenci sayılarının azaltılmasını isteyen Türker, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalardan memnun olduklarını belirtti.

Bir gazetecinin ''Öğrencilerde okuma alışkanlığı ne durumda, öğrenciler okumayı seviyor mu-'' sorusuna Türker, okullarda kitap okuma saatlerinin bulunduğunu ve bu uygulamanın öğrencileri kitap okumaya teşvik ettiğini söyledi.

Çalışkan, saygılı ve hoşgörülü bir öğrenci olduğunu ifade eden Türker, büyüyünce de öğretmen olmak istediğini bildirdi.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da Antalya'nın nüfusu yoğun iller arasında 6'ncı sırada yer aldığını kaydetti.

Antalya'nın bu nüfusa göre daha fazla okula ihtiyaç duyduğunu dile getiren Gülay, Antalya'da 5 okul yapımı için ihale yapıldığını bildirdi.

Bunların dışında 3 okula ek bina yapıldığını anlatan Gülay, ''Antbirlik, Duraliler ve Güzeloba İlköğretim Okulu'nun fiziki şartları çok kötüydü. Güzeloba'da 2006-2007 Eğitim Öğretim döneminde öğrenciler ve öğretmenler kayıkla okula gidiyorlardı. Bu okulların TOKİ tarafından ihalesi yapıldı ve inşaatları başladı'' dedi.

Gülay, 3 okulun haziran ayında yeni binalarına kavuşacağını dile getirdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile