Antalya Is Dünyasinin Talepleri Bakanliklarda Konusuldu

Antalya Is Dünyasinin Talepleri Bakanliklarda Konusuldu

ATSO Yönetim Kurulu Baskani Ali Bahar ve beraberindeki heyet, sektörlerin öneri ve taleplerini Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu ve Ticaret Bakani Prof. Dr. Ömer Bolat’a iletti.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) Baskani Ali Bahar, Meclis Baskani Ahmet Öztürk, Yönetim Kurulu Baskan Yardimcilari Bogaçhan Göksu, Fatih Kabadayi, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Totos, Yönetim Kurulu Üyeleri Hatice Öz, Mustafa Yayla, Özgür Karagöz, Hakan Pakalin, Meclis Baskan Yardimcilari Nilay Akbas, Mizrap Cihangir Deniz, Divan Katibi Ökkes Göktug Sahin ve ATSO Genel Sekreteri Av. Asli Sahin Tekin; Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu ve Ticaret Bakani Prof. Dr. Ömer Bolat’i ziyaret etti. Baskan Bahar, ulasim, altyapi ve ticari faaliyetler konusunda ATSO’nun 49 meslek komitesinden gelen talep ve önerileri ileterek, çalismalara iliskin dosyalari teslim etti ve içerigi hakkinda bilgi verdi.

Ulasim ve altyapi sorunlarini aktardilar

Ulasim ve altyapi ile ilgili Antalya’da yasanan problemlere dikkat çeken Baskan Bahar, sektör temsilcileri tarafindan belirlenen sorunlari Bakan Uraloglu’na aktardi. Karayollari aginin nitelik ve kapasitesinin iyilestirilmesi konusunu hatirlatan Baskan Bahar, lojistik sorununa iliskin bilgi verdi. Karayollarindan iletilen taleplerin karsiliksiz birakilmadigini kaydeden Bakan Uraloglu ise, “Büyüksehir belediyeleri bakanligimizdan bu konuda destek isteyebilirler. Antalya’dan bakanligimiza iletilen bir talep yok, bakanliga ulastiginda her türlü destegi verebiliriz” dedi.

Havayolu, deniz ve karayolunun etkin kullanilmasi, bilgi ve iletisim aglarinin güçlendirilmesi konusunda Antalya ölçeginde bilgi veren Baskan Bahar, “Antalya- Eskisehir hizli tren projemiz için imza kampanyasi baslattik. Antalya, büyüksehirler siralamasinda ilk 10 içinde yer aliyor, ancak Antalya hariç tüm büyüksehirlerde demiryolu ulasimi bulunmaktadir. Bu nedenle de Antalya Yüksek Hizli Tren imza kampanyamizi baslattik, bu konuda da kurumlarimizin, ilgili bakanliklarimizin kapisini çalmaya devam edecegiz” diye konustu.

Okul servis araçlarinin yasi konusunda tasimacilik sektörünün talebini ileten Baskan Bahar, “Sehir içi kullanilan araçlar olmasi dolayisiyla, sektörümüz araç kullaniminin 20 yila çikartilmasi talebini tarafimiza iletti. Araçlarin bakimlarinin sik sik yapilmasi konusunda bilgi aldik, bu konuda sizin de desteginizi istiyoruz” dedi.



"Antalya Limani’nda fiyatlar diger limanlara göre yüksek"

Antalya Limani’nda kapasite artirimi yapilmasi gerektigini kaydeden Baskan Bahar, “Kruvaziyer turizminin gelistirilmesi, liman-havalimani ve kent merkezi arasinda ulasimin koordine edilmesi, demiryolu ulasiminin sehrimize ulastirtilmasi gibi konularin ele alinmasi ve çözüm odakli çalismalar baslatilmasi önceligimiz” dedi.

Baskan Bahar, fiyatlarin Izmir ve İçel limanlarina göre yüksek olmasi, Antalya’yi illere baglayan demiryolunun olmamasi ve limanin fiziki sartlarinin yeterli olmamasinin limanin aktif olarak kullanilmamasinda etkili oldugunu ifade etti.



Toplu is yerlerine Bakan destegi

ATSO Baskani Ali Bahar ve beraberindeki ATSO heyeti, Ankara temaslarini Ticaret Bakani Prof. Dr. Ömer Bolat ile sürdürdü. Bakan Bolat ve bürokratlarinin oldugu toplanti salonunda, Antalya is dünyasinin ve ATSO üyelerinin belirledigi sorunlari aktararak görüsmeye baslayan Baskan Bahar, kredi karti kullanimina iliskin yasanan sorunlari, avukat bulundurma zorunlulugunu, 250 bin TL sermaye sinirini ve Schengen Vizesi’ne iliskin yasanan sikintilari belirterek, perakende sektöründe haksiz rekabet, e-ticarete yönelik sorunlar, motorlu kara tasitlari ticareti, toplu is yerleri projesi, fuar desteklerine iliskin talepler, saglik turizmine yönelik destekler, yabanciya yönelik konut satislari ve gecelik kiralama sorunu, bölge rekabetçiliginin artirilmasi, havayollarinin etkin kullanimi, denizyolu lojistik kapasitesinin ve ulasiminin gelistirilmesi, demiryolu altyapisinin güçlendirilmesi ve yayginlastirilmasi ana basliklarinda 13 acil problemi iletti. Bahar, Antalya’da toplu is yerleri olusturulmasi konusunda çalisma yaptiklarini kaydederek, “Üyelerimizi ve is yerlerini bir araya getirmek, lojistik ve tedarik sürecinin de hizlanmasini saglayacaktir. Bu da ekonomik olarak bölgesel katma degerimizi yükselterek, is dünyamizin tasarruf etmesine katki koyacaktir” dedi.

Toplu is yerleri projesine destek verecegini kaydeden Ticaret Bakani Prof. Dr. Ömer Bolat ise, “Toplu is yerleriyle ilgili kooperatiflesme yolunu tercih ediyoruz. Kooperatiflesin ve bana bilgi verin, bu konuda sonuna kadar arkanizda olacagim” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile