Antalya'nin Kadin Muhtarlari Bir Araya Gelip Hem Ögrendiler Hem Eglendiler

Antalya'nin Kadin Muhtarlari Bir Araya Gelip Hem Ögrendiler Hem Eglendiler

31 Mart 2024 tarihinde Türkiye yerel yönetimlerin belirlenmesi için yapilan yerel seçimler sonucu Antalya’da göreve baslayan kadin muhtarlar Kemer’de bir araya geldi.

Kemer ilçesi Yeni Mahalle Muhtari Münevver Erkal’in ev sahipligi yaptigi kahvaltili toplantiya Antalya Büyüksehir Belediyesi Muhtar Isleri Daire Baskani Cihangir Yilmaz ile Kemer Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Derya Baytekin de katildi.

Toplantida önceki dönem görev yapmis muhtarlar tecrübelerini paylasirken yeni göreve baslayan kadin muhtarlar kendilerini tanitarak seçim süreçlerinde yasadiklari zorluklari anlattilar. Antalya’nin ilk kadin muhtari Muazzez Kaval genç muhtarlara mahallelerinin sorunlari için talepte bulunurken yasanilan ekonomik krizi dikkate almalarini yerel yönetimlerimizi zorlayacak talep olusturmamalarini rica etti. Türkiye Kadin Muhtarlar Dernegi Antalya Il Temsilcisi Hülya Bozkurt da geçen dönemde 20 olan kadin muhtar sayisinin 45’e yükseldigini söyledi.

Önceki dönem birlikte çok güzel isler basardiklarini da sözlerine ekleyen Bozkurt, “Kadin kadinin kurdu degil yurdudur. Bu nedenle biz hep dayanisma içinde olup bundan sonra da çok güzel isler yapacagiz” diye konustu.

Antalya Büyüksehir Belediyesi Muhtar Isler Daire Baskani Cihangir Yilmaz ise kadin muhtar sayisinin yüzde 125 oraninda artmasinin sevindirici buldugunu ve kadin muhtar kavraminin artik siyaset ve bürokrasi çevrelerinde gündemde oldugunu belirtti.

Kemer Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Derya Baytekin de böyle bir toplantiya ev sahipligi yapmalarindan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

Toplantinin ardindan sarkilar söyleyen kadin muhtarlar oyun havalari ile de karsilikli göbek atarak seçim yorgunlugunu attilar.

Toplantiya Konyaalti Uluç Mahallesi Muhtari Hülya Bozkurt, Pinarbasi Mahallesi Muhtari Gonca Ilgin, Akkuyu Mahallesi Muhtari Gürnur Amca, Göksu Mahalle Muhtari Gülten Yurtlak, Yildiz Mahallesi Muhtari Sema Ebiloglu, Demircikara Mahalle Muhtari Müge Kutlay Kaya, Demircikara Önceki Dönem Mahalle Muhtari Ayse Saraç, Kemer Aslanbucak Mahalle Muhtari Pinar Balaman, Hurma Mahallesi Muhtari Canan Aydin, Arapsuyu Mahallesi Muhtari Fatma Gül Sahin, Yesilbahçe Mahalle Muhtari Mehtap Gökçe, Cumhuriyet Mahallesi Muhtari Gülay Eser ile Antalya’nin ilk kadin muhtari Muazzez Kaval katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile