Antalya OSB Baskani Bahar Açiklamasi 'Finansmana Ulasimda Sanayi Sicil Belgesi Olan Firmalara Öncelik Verilmeli'

Antalya OSB Baskani Bahar Açiklamasi 'Finansmana Ulasimda Sanayi Sicil Belgesi Olan Firmalara Öncelik Verilmeli'

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Baskani Ali Bahar, "Finansmana ulasimda sanayi sicil belgesi olan firmalara öncelik verilmeli" dedi.

Türkiye Bankalar Birligi Yönetim Kurulu Baskani Alpaslan Çakar, Antalya OSB Yönetim Kurulu Baskani Ali Bahar’in konugu olarak, bölgeyi ziyaret etti. Çakar ve beraberindeki heyetle degerlendirme toplantisi yapan Ali Bahar, Antalya OSB’de sürdürdükleri çalismalar, firmalar ve üretim kapasiteleri ile sektörün durumu hakkinda bilgi verdi. Firmalarin finansmana erisiminin aciliyeti ve önemini bir kez daha hatirlatan Bahar, sanayi sicil belgesi olan firmalara öncelik verilmesini talep etti.

“Limitler gözden geçirilmeli”

Çakar ile çok verimli bir iletisim içinde olduklarina, gerek duyduklari her an kendisine kolayca ulasabildiklerine vurgu yapan Bahar, bu sayede sahadaki dogru bilgiyi, beklentiyi ve çözüm yollarini hizli bir sekilde gerekli makamlara iletebildiklerini söyledi.

Sanayicinin üretim maliyetlerindeki artislar nedeniyle isletme sermayesine hiç olmadigi kadar ihtiyaç duydugunu belirten Bahar, “Önceleri 100 TL’ye mal olan 10 birim üretim, su an 400 TL’ye üretilebilmektedir. Sanayicinin bu 10 birim üretim için ihtiyaç duydugu finansman da ayni oranda artmistir. Devletimiz, Hazine ve Maliye Bakanligimiz özelinde alinacagi kararlar ve özellikle kamu bankalari nezdinde atacagi adimlar ile sanayicimize gereken destegi saglayabilir. Kredi Garanti Fonu desteklerinin, bankalarin ve hatta subelerin limitlerinin gözden geçirilmesi ve artirilmasi elzemdir” dedi.

Toplantinin ardindan Ali Bahar’a ait Bahar Hindi AS’nin üretim tesislerine geçen Çakar ve beraberindeki heyet, sirketin sürdürdügü Ar-Ge çalismalarina özel ilgi gösterdi. Piyasaya yeni sürülen inovatif ürünlerin üretim süreçlerini yakindan inceleyen Çakar, ürünlerin tadina bakti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile